Uostamiesčio kūrybiniam jaunimui pristatys „Rupert“ programą

Trečiadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras (KKKC) buria jaunuomenę į edukacinės kūrybinės „Rupert“ programos pristatymą.

„Rupert“ – šių metų birželio mėnesį Vilniuje startuojanti dešimties mėnesių edukacinė programa, kuri orientuojasi į šiuolaikinio meno ir kuravimo praktikas, inovatyvią leidybą, rašymą, projektavimą ir valdymą, judančių vaizdų kultūrą, institucijų modeliavimą ir panašaus pobūdžio kūrybines veiklas. Tai tarpdisciplininė „mokymosi veikiant“ modeliu grįsta programa, skirta jauniems (iki 30 metų) Lietuvos piliečiams.

Programa veikia dviem kanalais. Piarmiausia „Rupert“ sukuria terpę individualiems kūrybiniams projektams atsirasti ir vystytis – visi dalyviai programos metu įgyvendina savo asmeninius projektus. Kiekvienam, atsižvelgiant į jo projekto pobūdį, paskiriamas tarptautinį pripažinimą turintis tutorius, kuris suteikia informaciją, žinių, ir su kuriuo dalyvis individualiai dirba visą programos laiką. Be to, programa siūlo patirčių ir įgūdžių, kurie regimi kaip profesionalios karjeros vystymo instrumentai, paketą: sudarytas intensyvus renginių (kelionės, seminarai, paskaitos, kūrybinės dirbtuvės ir t.t.) tvarkaraštis, juose dalyvauja ir bendradarbiauja visi programos dalyviai.

Pagrindiniai „Rupert“ programos dalyvių veiklos vadovai bei asistuojantys tutoriai: Lolita Jablonskienė (Nacionalinės dailės galerijos vadovė), Kęstutis Kuizinas (Šiuolaikinio meno centro direktorius), Deimantas Narkevičius (menininkas), Raimundas Malašauskas (nepriklausomas kuratorius), Kristupas Sabolius (filosofas), Virginija Januškevičiūtė (ŠMC kuratorė), Auridas Gajauskas (filosofas), Willis Holderis (dizaino teoretikas), Andrea Phillips (architektūros ir meno kritikė), Robertas Snowdenas (meno kritikas). Programa rūpinasi Darius Žakaitis (iniciatorius), Jonas Žakaitis ir Aurimė Aleksandravičiūtė („Tulips&Roses“), Ignė Aleksandravičiūtė ir Inesa Pavlovskaitė („Rupert“ koordinatorės).

„Rupert“ programos 2012-2013 metų dalyvių paraiškų formas galima rasti internete: www.rupert.lt. Paraiškos priimamos iki kovo 1 d. elektoriniu paštu.

Daugiau apie programą ir galimybes joje dalyvauti uostamiesčio kūrybinis jaunimas galės sužinoti vasario 8 d. 18 val. KKKC Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2), kur vysks „Rupert“ programos pristatymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių