Uostamiesčio Etnokultūros centre koncertuos „Veretionce“

Jau šeštuosius savo veiklos metus skaičiuoja Klaipėdos miesto „Pajūrio“ pagrindinės mokyklos vaikų folkloro studija „Veretionce“, penktadienį uostamiesčio Etnokultūros centre surengsianti smagų dviejų dalių koncertą.

Studijai „Veretionce“ vadovauja energinga bei kūrybinga vyresnioji muzikos mokytoja Marija Serebriakova. Pasak jos, svarbiausias vaikų folkloro studijos tikslas - skatinti jaunąją kartą domėtis senąja Rusijos kultūra, liaudies tradicijomis, papročiais bei amatais, todėl ypač daug dėmesio skiriama autentiškų etninės kultūros vertybių rinkimui ir išsaugojimui.

Užsiėmimų metu „Veretionce“ nariai ne tik dainuoja rusų liaudies dainas, susipažįsta su papročiais, bet ir renka itin reikšmingą informaciją apie Rusijos liaudies folklorą, tautinius kostiumus, senuosius namų apyvokos daiktus bei amatus.

Kasmet vaikų folkloro studija „Veretionce“ bendraminčiams rengia kalendorines šventes, aktyviai dalyvauja Klaipėdos miesto ir šalies renginiuose bei festivaliuose.

Visus, kuriems įdomi ir patraukli kaimynų etninė kultūra, vasario 5-ąją 17 val. „Veretionce“ kviečia į Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) vyksiantį dviejų dalių koncertą „Paduok, drauge, ranką“. Jame taip pat dalyvaus vokalinis ansamblis „Vesta”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių