Ūloje laukiama baidarių antplūdžio

Darbymetis savaitgalį nusimato ne tik baidares nuomojantiems, bet ir šiukšles surenkantiems.

Leidimų rytoj plaukti Ūla jau nebėra. Sekmadieniui dar yra likę, tačiau, anot Ūlos krašto baidarių nuomotojų asociacijos atstovės Danguolės Daukšienės, per šiandien ir ryt juos tikrai išpirks. „Žadami geri orai, tad laisvi leidimai taip pat bus greičiausiai išpirkti. Vasarą upės Varėnos krašte pilnos baidarių ir žmonių,” – sakė D. Daukšienė.

Šį šeštadienį Ūlos upe plauks 100 baidarių, jose – 200 žmonių. Sekmadienį prognozuojamas toks pat ar bent jau panašus baidarininkų skaičius. Baidarių sezonui paruoštos poilsio aikštelės, pastatyti atliekų konteineriai. Po tris konteinerius stovi Trakiškių kaime ir Marcinkonių kaimo kempinge prie Ūlos upės. Taip pat Puvočių kaime ir Marcinkonių kempinge plaukiant Merkio upe. Varėnos krašto poilsiautojų patogumui po du konteinerius stovi prie Žiežulio ežero bei stovyklavietėse prie Lavyso, Glūko ir Glėbo ežerų.

„Esame pasirengę šiam regionui vasarą skirti didesnį dėmesį. Kempinguose pastatėme po keletą konteinerių ir juos ištuštinsime po kiekvieno savaitgalio, o jei reikės – ir keliskart per savaitę. Norime, kad Ūlos pakrantės būtų švarios, o poilsiautojai rastų aikšteles tvarkingas. Tikimės, kad poilsiautojai mums padės tai padaryti, šiukšles mesdami į konteinerius,” – sako “Trakų rajono komunalinių įmonių kombinato” direktorius Andrejus Junda. 

Valstybinio Turizmo departamento duomenimis, vasaros sezono metu plaukti Ūla ir Merkiu – ypač populiarus maršrutas. Tačiau šis lietuvių pomėgis skaudžiai atsiliepia Dzūkijos nacionaliniame parke esančioms upių pakrantėms.  

„Konteineriai stovi populiariausiose poilsiavietėse, tačiau pakrantėse, kur žmonės taip pat sustoja išsimaudyti ar užkąsti, atliekomis besirūpinančios bendrovės transportas neprivažiuoja. Todėl raginame žmones nemėtyti ten šiukšlių, o jas susirinkti ir išmesti į didelėse poilsiavietėse pastatytus konteinerius,“ – sakė Varėnos savivaldybės aplinkosaugininkas Antanas Labanauskas.


Šiame straipsnyje: Ūlabaidarės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių