TV3 „Šok su manimi“ dalyvaus parolimpinis čempionas

Svarbiose sporto varžybose ne vieną pergalę iškovojęs neįgaliųjų lengvosios atletikos penkiakovininkas Tomas Kairys ryšis dar vienam iššūkiui.

Rudenį jis dalyvaus TV3 laidoje „Šok su manimi“. „Iš gyvenimo reikia imti viską, ką jis pasiūlo“, – išgirdęs laidos vadovės Neringos Kavaliauskienės kvietimą dalyvauti projekte atsakė Tomas.

Nuo gimimo vienos kojos pėdą turintis vyras iš tiesų iš gyvenimo ima viską. Jis yra daugkartinis Lietuvos, Pabaltijo neįgaliųjų lengvosios atletikos penkiakovės čempionas, 2004-aisiais Helsinkyje tapo Parolimpiniu Europos vicečempionu, 2007-aisiais Pasaulio neįgaliųjų sporto žaidynėse Taipėjuje mėgavosi auksu, o pernai Indijoje ir šių metų varžybose Olandijoje užėmė trečią vietą.

Sportinis kojos protezas, kitaip vadinamas „kabliu“, 36-erių amžiaus vyrui padeda pasitikėti savimi ir siekti didžių pergalių profesionaliame neįgaliųjų sporte. Kažkada Tomas prisipažino, kad, jei būtų jaunesnis, iš visų jėgų stengtųsi patekti į sveikųjų olimpiadą, tačiau šiuo metu mėgaujasi tuo, ką jau pasiekė.

„Noras būti tokiam kaip visi neleido man nuleisti rankų. Mane labai įkvepia moterys“, – prisipažįsta vyras.

Tomo norą šokti dar labiau turėtų įkvėpti sportinių šokių specialybę įgyti besiruošianti Eglė Trakelytė. Mergina ne tik šoka, bet ir laisvalaikiu dirba modeliu.

„Tomą atradau visai netikėtai. Mane sužavėjo mintis, kad žmonės moka ir gali pamiršti nelaimes ir puikiai gyventi taip kaip visi. Tokie pavyzdžiai įkvepia. Užsienyje viename projekte šoko dainininko Paulo McCartney žmona, kuri taip pat turi kojos protezą. Jos drąsa daugeliui buvo paspirtis mokėti džiaugtis tuo, ką turi. Neabejoju, kad Tomo dalyvavimas šokiuose taip pat užkrės visus labiau sirgti gyvenimu ir mokėti juo džiaugtis“, – sako antrojo sezono „Šok su manimi“ vadovė N. Kavaliauskienė.

Kaip parolimpiečiui seksis varžybų jaudulį iškeisti į šokių aikštelę, sužinosite naujame TV3 projekto „Šok su manimi“ sezone.


Šiame straipsnyje: Tomas KairysŠok su manimi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių