TV3 pristato miuziklą „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“

Balandžio 4 dieną TV3 eteryje - lietuviškos muzikinės pasakos „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“ premjera.

Per šimtas specialiais kostiumais pasipuošusių žymių atlikėjų lietuvių liaudies pasaką pavers ypatingu miuziklu. Žilvinas Žvagulis, Irena Starošaitė, Česlovas Gabalis, „Studentės“, Paulius, „Mokinukės“, „Fuego“, „O lia lia vaikai“ ir kiti dainininkai sekmadienio vakarą, karaliaus rūmų juokdario lūpomis papasakos istoriją, kurią anūkams vis dar seka močiutės ir seneliai.

Šios lietuvių liaudies pasakos muzikine ekranizacija nuo pernai birželio mėnesio rūpinasi dainininkė ir muzikos prodiuserė Laima Lapkauskaitė.

„Idėja sukurti miuziklą pagal lietuvių liaudies pasaką sklandė jau seniai. Norisi, kad mūsų vaikai nepamirštų, kokie gražūs ir spalvingi tautos kūriniai. ‚Dvylika brolių juodvarniais lakstančių' pasirinkau dėl to, kad šioje istorijoje daug veikėjų, daug veiksmo. Toks ir mūsų miuziklas - jaudinantis, spalvingas su daug įvairių dekoracijų ir atlikėjų kostiumų. Labai džiugu, kad šiame projekte sutiko dalyvauti žymūs atlikėjai“, - sako L.Lapkauskaitė, balandžio 4 dieną TV3 žiūrovams padovanosianti ypatingą muzikinį vakarą.

Scenos grandams - Ž. Žvaguliui, I. Starošaitei ar Č. Gabaliui scenoje vaidyba ne svetima, o štai „Studentėms“ Irūnai ir Kristinai ši muzikinė pasaka tapo tikru iššūkiu. Irūna vaidins dvylikos brolių ieškančią seserį, o Kristinai atiteks piktosios pamotės vaidmuo.

„Labai įdomu ir nauja buvo pasirodyti tokiame miuzikle. Nesu scenos naujokė ir muzikiniuose spektakliuose vaidindavau, tačiau šis projektas ypatingas - jam ruošėmės ilgiau nei pusmetį. Mums patiko dainuoti ir vaidinti. Iš kolegų girdėjome daug gerų atsiliepimų, kad su savo vaidmenimis susitvarkėme puikiai. Tikriausiai todėl, kad mums jie tiko ir pagal balso tembrą, ir pagal charakterį. Kristina buvo pamotė - tokia temperamentinga, Rūta - išlaikyta karalienė, o aš nuoširdi juodvarnių sesuo. Buvo smagu dirbti kartu su tokia didele talentingų žmonių grupe. Per visus filmavimus dar kartą įsitikinau, kad aktoriaus darbas iš tiesų sunkus. Tikiuosi, TV3 žiūrovai įvertins mūsų triūsą ir su malonumu prisimins šią gražią lietuvių liaudies istoriją“, - sako pagrindinį vaidmenį miuzikle atlikusi grupės „Studentės“ narė Irūna.

"Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“ - balandžio 4 dieną, sekmadienį, 20.00 val. per TV3.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių