TV3 įpareigota prisiimti atsakomybę dėl „Sel“ lyderio keiksmažodžių

Lietuvos radijo ir televizijos komisija, siekdama apginti viešąjį interesą ir apsaugoti nepilnamečius nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio, svarstė pasitaikančius necenzūrinių posakius televizijoje tiesioginio eterio metu.

Reaguodama į tai, kad per TV3 transliuotame renginyje M.A.M.A. grupės „Sel“ dainininkas Egidijus Dragūnas pasakė necenzūrinius žodžius bei norėdama atkreipti dėmesį ir į kitus TV3 televizijoje pasitaikančius atvejus, kai laidų dalyviai vartoja nešvankius žodžius ir posakius (pvz.., laidoje „Šok su manimi“), komisija pakvietė UAB „Tele-3“ atstovus bei M.A.M.A. renginio prodiuserius į posėdį pasiaiškinti, kaip būtų galima išvengti šios problemos ateityje.

„Tele-3“ atstovas apgailestavo dėl tokio apmaudaus atvejo, patikino, kad bendrovė imasi įvairių priemonių ir pagal savo vidinio etikos kodekso nuostatas neretai pritaiko nuobaudas darbuotojams už netinkamą įstatymų nuostatų interpretavimą.

Laidos prodiuseriai taip pat atsiprašė dėl šio konkretaus įvykio, paaiškino, kad tiesioginio eterio transliacijų metu jie papildomai imasi atsargumo priemonių bei pakartotinai aptaria visas renginio detales, tačiau pabrėžė, kad visiškai išvengti galimų nesklandumų panašių transliacijų metu yra neįmanoma, nebent finansiniai ištekliai leistų investuoti į technines galimybes atidėti laidos transliaciją bent viena minute ir tokiu būdu, pastebėjus pažeidimą, jį pašalinti.

Komisija, suprasdama visas tiesioginių transliacijų subtilybes ir aplinkybes, vis dėlto pareiškė savo nuomonę, kad ją neramina dažnėjantys atvejai, kai tiesioginiame eteryje pasigirsta keiksmažodžiai ir kitokios nešvankybės, rodomi vulgarūs vaizdai ir vis mažiau paisoma gero skonio kriterijų. Komisija paragino transliuotojus būti atidesniems kviečiantis dalyvius į tiesioginio eterio laidas ir už tai prisiimti atsakomybę, o nesiteisinti, kad tai yra kiekvieno laidos dalyvio atsakomybės reikalas.

Komisija taip pat pasiūlė transliuotojui, sudarant sutartis su prodiuseriais, numatyti atsakomybės už galimus pažeidimus detales.

Kadangi “Tele-3” atstovas tvirtino, kad bendrovės vidinės taisyklės jau dabar numato, kad laidų prodiuseriai privalo laikytis etikos kodekso nuostatų ir sutartyse su prodiuseriais tos aplinkybės yra aptartos, komisija paprašė supažindinti ją su tais dokumentais raštu.


Šiame straipsnyje: M.A.M.A.

NAUJAUSI KOMENTARAI

SEL

SEL portretas
vadinamasis lyderis keikiasi visur,visuose kanaluose ir visada,todel, jei su juo kas bendrauja,tai pirmiausia turetu is jo pacio pareikalauti atsakomybes,o ta atsakomybe butu didele bauda tam kanalui,kuriame jis keikesi,kaip mat ,ponulis uzsiciauptu ir galvotu ka is savo nesvankios burneles isleidzia,ar garsus, ar rupuzes!

raimondas

raimondas portretas
Jei butu kvalifikuota televizijos atstovybe ir nekorupcinga, tai tokius asmenis po sio incidento neileistu jau daugiau i televizija, net gal estetines istaigos ji nubaustu,seip kaip daininikas jis nieko gero Lietuvai ir neduoda, o man tai jis kaip kumetis scenoje, as dar vos ko ne galeciau patikekti kad jis yra kvalifikuotas daininikas ar muzikantas, turintis issilavinimo laipsni.

viktorija

viktorija portretas
o Smoriginas kai fakus rodė tai kas atsakys ??? čia dar baisiau !! vaikai sako- tada ir mokykloj galim f*** rodyt jei per teliką rodo
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių