TV3 dovana lietuviškų serialų gerbėjams - „Naisių vasara“

TV3 pagrįstai gali būti vadinama lietuviškų serialų karaliene. Be serialų "Moterys meluoja geriau" ir "Emilija" netrukus žiūrovams bus pasiūlytas naujausias kūrinys - "Naisių vasara".

Šio lietuviško serialo veiksmas žiūrovą nukels į Lietuvos kaimą, atskleis, kokiais džiaugsmais ir rūpesčiais gyvena šiandienos kaimo žmonės. Provincijos žiūrovai čia atras savo gyvenimo realijų, o miestiečiai bus maloniai nustebinti, kad kaime gyvena ne „runkeliai“, o darbštūs, išsilavinę ir linksmi žmonės. Užburiantys gamtos vaizdai, intriguojantis siužetas ir truputėlis mistikos - mat vienas iš serialo personažų yra keistomis galiomis pasižymintis žolininkas.

Serialo kūrėjai norėjo parodyti, koks iš tiesų gražus, šviesus, išsilavinęs ir išlaikęs tradicijas yra lietuviškas kaimas. Nors serialo veiksmas vyksta konkrečioje vietoje - Šiaulių rajone, netoli garsiojo Kryžių kalno įsikūrusiame Naisių kaime, tačiau tai anaiptol ne vieno kaimo istorija. „Naisių vasara“ - tai pasakojimas apie šimtus ar tūkstančius Lietuvos kaimų, kuriuose verda gyvenimas: ten kur myli, ten kur juokiasi, ten kur skauda...

Išskirtinė ne tik serialo tematika, bet ir mastai. Tai kone didžiausią aktorių trupę subūręs serialas lietuviškų serialų istorijoje ir neabejotinai didžiausia masine scena galinti pasigirti lietuviška drama: viename „Naisių vasaros“ epizode filmavosi apie 300 žmonių.

Serialą režisuoti ėmėsi Saulius Balandis, scenarijaus autoriai Ramūnas Karbauskis, Erikas Kundreckas ir Arnas Ališauskas, prodiuseris - Rolandas Skaisgirys. Seriale vaidins daugelis Šiaulių dramos teatro aktorių: Sigitas Jakubauskas, Antanas Venckus, Juozas Bindokas, Rimantė Krilavičiūtė, Nijolė Mironščikaitė, jaunieji Šiaulių universitetą baigę aktoriai, o taip pat žinomi Panevėžio, Klaipėdos, bei Vilniaus teatrų aktoriai.

 

 


Šiame straipsnyje: Naisių vasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių