Turtingasis Brunėjus rengiasi karališkosioms vestuvėms

Brunėjaus sultono, kuris yra vienas turtingiausių pasaulio žmonių, duktė šį savaitgalį turi ištekėti per prabangią ceremoniją. Ji vyks monarcho 1,7 tūkst. menių rūmuose.

32 metų princesė Hajah Hafizah Sururul Bolkiah ir jos 29 metų jaunikis, Pengiranas Haji Muhammadas Ruzaini šiame mažyčiame, naftos turtingame islamiškame sultonate, kurį jau 600 metų valdo ta pati karališkoji šeima, tuokiasi ketvirtadienį, o sekmadienį per rafinuotą ceremoniją bus oficialiai pristatyti karališkiesiems rūmams.

Sekmadienio ceremonija vainikuos daugiau kaip savaitę truksiančias vestuvių iškilmes.
Į nuotakos tėvo, 66 metų sultono Hassanalo Bolkiah rengiamą banketą jaunavedžių garbei, kuris įvyks sekmadienį vakare, pakviesti Pietryčių Azijos šalių lyderiai ir užsienio karališkieji asmenys.

Hafizah, kuri yra įgijusi verslo administravimo išsilavinimą, yra penktas sultono ir karalienės Salehos vaikas; ji dirba pareigūne Finansų ministerijoje. P.H.M.Ruzaini yra valstybės tarnautojas ir dirba premjero biure.

Abiejų bosas yra nuotakos tėvas, kuris yra ir premjeras, ir finansų ministras, ir gynybos ministras.

Sultonas iš trijų santuokų turi 12 vaikų - penkis sūnus ir septynias dukteris, o Hafizah santuoka yra pirmosios jo vaikų vestuvės nuo 2007 metų.

Tokios jungtuvės paprastai būna reta jaudulio apraiška Brunėjuje, kuris garsėja lėtu gyvenimo tempu ir naktinio gyvenimo nebuvimu, nes alkoholis pagal islamo nuostatas iš esmės yra uždraustas.

2004 metais įvykusios sosto įpėdinio al Muhtadee Billah vestuvės į sostinę Bandar Seri Begavaną sutraukė didžiules minias, o svečių sąraše buvo daugiau kaip 2 tūkst. vardų, tarp jų - karališkųjų asmenų iš Japonijos, Jordanijos, Didžiosios Britanijos ir Malaizijos.

Tarp šios savaitės linksmybių buvo naktiniai budėjimai rūmuose porai palaiminti, bet monarchija atsisakys tradicinio važiavimo sostinės gatvėmis paauksuotu karališkosios šeimos „Rolls Royce“.

Paprastai slaptumą sauganti monarchija tokio sprendimo nepaaiškino.

Brunėjaus sultonatas, kurio ištakos siekia 15-ąjį amžių, yra absoliuti musulmoniška malajų monarchija, kuri visišką nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos pasiekė 1984 metais.
Borneo salos plotelyje įsikūręs sultonatas išgauna daug naftos ir gamtinių dujų.

Šis turtas Brunėjaus piliečiams, kurių yra mažiau nei 400 tūkst., atneša vienas didžiausių pajamų Azijoje.


Šiame straipsnyje: Brunėjusvestuvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių