Turizmo dienos proga - 70 nemokamų ekskursijų

Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (VTD) šiandien kviečia turizmo atstovus ir visus, mėgstančius keliauti – švęsti Pasaulinę turizmo dieną. Šia proga VTD visiems Lietuvos žmonėms dovanoja net 70 nemokamų ekskursijų, rašo VTD pranešime spaudai.

Pasaulio turizmo organizacija šią dieną šiemet kviečia švęsti su šūkiu „Turizmas – susiejant kultūras“ („Tourism – Linking Cultures“). Prisijungdamas prie viso pasaulio turizmo atstovų, VTD pasiūlė Turizmo informacijos centrams (TIC) parengti ekskursijas apie kitų kultūrų ar tautų palikimą jų krašte. Kad Lietuvos žmonės galėtų geriau pažinti savo miesto ar regiono istoriją, VTD apmoka gido paslaugas.

Prie VTD rengiamos akcijos „Pažink kitų kultūrų (tautų) paveldą Lietuvoje“ prisijungė 23 TIC visoje Lietuvoje (Vilniaus, Kauno, Druskininkų, Alytaus, Anykščių, Klaipėdos, Nidos, Palangos, Šiaulių, Trakų, Molėtų, Mažeikių, Lazdijų ir kiti). VTD kviečia visus, norinčius dalyvauti ekskursijose, registruotis savo miesto ar rajono TIC‘uose ir spalio 1 bei 2 dienas praleisti turiningai, susipažįstant su kitų tautų paveldu Lietuvoje.

Pasaulinės turizmo dienos proga rengiamos akcijos metu, VTD padovanos žmonėms 70 ekskursijų įvairia tematika. Bus siūlomos ekskursijos, apimančios daug ir įvairių kultūrų, atspindinčių ryškiausias ir įspūdingiausias epochas šalyje:

Druskininkuose - „Druskininkų fenomenas įvairiuose laikmečiuose“,

Klaipėda - „Klaipėda –daugiakultūrinis miestas“,

VTD siūlo pasirinkti ekskursijas ir pagal Lietuvoje gyvenusių bei ryškų pėdsaką palikusias tautas, jų paveldą:

- rusų: „XIXa. Rusiškasis Alytus“, „Rusų paveldas Žemaitijos sostinėje“, „Rusų kultūrinis palikimas Vilniuje“,

- stačiatikių - „Anykščiai: stačiatikių bendruomenės istorija“,

- totorių - „Totoriški pėdsakai Kaune“,

- prancūzų: „Prancūzų pėdsakai Kaune“, „Prancūzų parkų kūrėjo Édouard‘o François André palikimas Palangoje“,

- karaimų - „Karaimų kultūrinis paveldas Trakuose",

- kuršių - „Kuršių tradicijos ir palikimas Neringoje“,

- lenkų - Vilniuje,

- žydų - įvairiuose Lietuvos miestuose,

- vokiečių - Alytuje.

Spalio 1 ir 2 dienomis visoje Lietuvoje VTD rengiama akcija „Pažink kitų kultūrų (tautų) paveldą Lietuvoje“ siekiama ne tik su visuomene paminėti Pasaulinę turizmo dieną, bet ir populiarinti vietinį turizmą šalyje bei viešinti Lietuvos miestų ir rajonų įvairiapusišką kultūrinį paveldą.


Šiame straipsnyje: turizmaslankytinos vietos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių