Trilogijos tęsinys „50 tamsesnių atspalvių“ toliau laužys tabu

Knygynus pasiekė bene skandalingiausios visų laikų trilogijos „Penkiasdešimt atspalvių“, kurios pirma dalis Lietuvoje iki šiol tebesilaiko populiariausių knygų sąrašo viršūnėje, tęsinys „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“.
Panašu, kad antrosios E. L. James knygos sėkmė Lietuvoje jau užtikrinta, mat „moterų pornografija“ pramintas pirmasis romanas, leidęs moterims garsiau prabilti apie seksualinius santykius be tabu, šalyje sumušė tiek popierinės, tiek elektroninės versijos skaitomumo rekordus.

 

 

Sausio mėnesį knygynuose pasirodžiusi pirmoji leidyklos „Alma littera“ išleista E L James slapyvardžiu pasirašyta knyga „Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ lyderės pozicijų neužleidžia iki šiol. Vos tik pasirodęs prekyboje skandalingas erotinis romanas atsidūrė populiariausių knygų sąrašo viršūnėje, kur tebėra iki šiol, per dvi savaites buvo išpirktas visas pirmasis knygos tiražas, o šiuo metu iš viso parduota daugiau nei 13 tūkst. jos egzempliorių. Toks pat sėkmingas ir elektroninės knygos startas – vos per dvi savaites nuo pardavimo pradžios ji tapo perkamiausia visų laikų el. knyga Lietuvoje.

 

 

Tuo tarpu antrosios trilogijos dalies „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“ gerbėjos sumušė dar vieną rekordą. Pradėjus šia knyga prekiauti  internetu, el. knygynuose ją įsigijo 40 proc. daugiau skaitytojų nei pirmąją dalį.

 

 

„Penkiasdešimt pilkų atspalvių“ istorija prasideda, kai literatūrą studijuojanti Anastazija Stil, nuvykusi imti interviu iš jauno, žymaus ir pasakiškai turtingo verslininko Kristiano Grėjaus, supranta sutikusi patrauklų, tačiau keistą baugulį keliantį vyrą. Užsimezgus aistringam romanui, Grėjus pareikalauja pasirašyti sutartį, pagal kurią jam būtų leista visiškai valdyti merginos gyvenimą. Pasirodo, žavusis verslininkas yra kankinamas vidinių demonų ir neįprastų poreikių.

 

 

Ne ką mažiau jaudinančių scenų skaitytojai ras ir antrojoje trilogijos dalyje „Penkiasdešimt tamsesnių atspalvių“. Tęsinyje netradicinė Kristiano ir Anastazijos meilės istorija pakreipiama nauja linkme, kai išsigandusi tamsių besikankinančio verslininko paslapčių ir nutraukusi su juo santykius, Anastazija Stil įsidarbina vienoje Amerikos leidykloje. Tačiau aistra Grėjui neblėsta – Kristianas pateikia naują pasiūlymą, kuriam ji atsispirti nepajėgia. Knygą vainikuoja svarbiausias Anastazijos gyvenimo sprendimas, kurį ji turinti priimti viena.

 

 

Romaną intriguojančiu pavadino ir aktorė, šokėjo Deivido Meškausko mylimoji Ineta Stasiulytė. Jos teigimu, slaptus kiekvienos moters troškimus, kuriuos ši knyga ne kuria, o tik pažadina, galima įgyvendinti ir realybėje.

 

 

„Manau, ir moteris, ir vyrus žavi intriguojantys žaidimai, kurie galbūt yra užslėpti, niekada neišsipildę troškimai. Bet jie egzistuoja, kad ir kaip tai neigtume. Netgi tikiu, kad Lietuvoje pasirodęs romanas galėtų išgelbėti daugybę sutuoktinių, kurių miegamasis jau atšalęs“, – įžvalgomis po debiutinės knygos pristatymo dalijosi aktorė, patardama patikusias knygos ištraukas paskaityti mylimajam prieš miegą.

 

 

Erotikos knygų serija nepraslydo ir pro Holivudo kūrėjų akis. Teises statyti filmą pagal šią trilogiją jau įsigijo užsienio kino pasaulio rykliai – kompanijos „Universal Pictures“ ir „Focus Features“. Susidomėjimą prodiusuoti filmą pareiškė „Socialinio tinklalapio“ prodiuseriai, o filmą režisuoti panoro garsioji Angelina Jolie.

 

 

Vos prieš ketverius metus Erika Leonard James literatūros pasaulyje buvo visai nežinoma. Negana to, Vakarų Londone gyvenanti moteris niekada nė nebuvo mėginusi profesionaliai rašyti, o įkvėpimo pasisėmė iš Stephenie Meyer sukurtos ir paauglių dievinamos „Saulėlydžio“ sagos. Visgi dabar pasaulio moteris suvienijusios knygos jau parduota daugiau nei 80 mln. kopijų, o modernią Pelenės ir princo istoriją parašiusi britė E L James akimirksniu buvo įrašyta į žurnalo „Time“ sudaromą 100 įtakingiausių pasaulio žmonių sąrašą.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių