Trileryje „Įsileisk mane“ neliko šokiruojančios scenos

Amerikiečių trileryje „Įsileisk mane“ neliko šokiruojančios prievartavimo scenos, tačiau filmo režisierius Mattas Reevesas neigia, jog tai buvo bandymas sušvelninti filmą.

Dėmesį prikaustantis amerikiečių režisieriaus M. Reeveso („Projektas monstras“) trileris sukurtas remiantis populiariu švedų rašytojo Johno Ajvide‘o Lindgvisto bestseleriu „Įsileisk mane“ (Låt den rätte komma in) bei to paties pavadinimo švediška kūrinio ekranizacija.

M. Reevesas neslepia, kad filmas nesiekė žodis į žodį atkartoti knygoje pasakojamos istorijos, tad filmo scenarijuje atsirado nemažai pakeitimų ir naujų interpretacijų: „Tai buvo mūsų bandymas papasakoti savą Lindgvisto istorijos versiją.“

Juostoje „Įsileisk mane“ žiūrovai nepamatys ir vienos jau nufilmuotos scenos, kurioje prievartaujama dvylikametė filmo herojė. Režisierius teigia, jog scena buvo iškirpta ne dėl jos žiaurumo, o tik todėl, kad montuojant filmą buvo nuspręsta, kad ji nebereikalinga.

„Iškirpau tą sceną, ne todėl, kad filmas taptų mažiau šokiruojantis. Tiesiog nusprendėme, jog ji nebereikalinga, - pasakoja režisierius, - Knygoje yra dvi viena į kitą labai panašios vietos, skaitant atrodo, jog jos labai susietos viena su kita, buvau tuo tikras ir rašydamas filmo scenarijų, tad ketinau jas abi panaudoti filme. Tačiau kai viską nufilmavome, supratau, kad jos pernelyg vienodos, tad viena jų tiesiog praranda savo aktualumą.“

Iškirpęs sceną iš filmo, M. Reeves nusprendė jos neišmesti į šiukšlių dėžę, o pasidalinti su žiūrovais, patalpindamas ją internete: „Aktoriai toje scenoje vaidino nuostabiai, todėl norėjau, kad žiūrovai tai būtinai pamatytų, nes ši scena labai gera, tiesiog ji nebetilpo į filmą. Ir man dėl to labai skauda širdį. Bet yra kaip yra. Bet kuriuo atveju, jos pašalinimas tikrai nebuvo bandymas sušvelninti filmą“.

„Įsileisk mane“ pasakoja apie vienišą berniuką Oveną, kuris susidraugauja su dvylikamete... vampyre. Mergaitę lydi keisti suaugusieji, paslaptys ir žmogžudystės, tad netrukus jos apraizgo ir Oveno gyvenimą.

Filmo premjera Lietuvos kino teatruose jau šį penktadienį, lapkričio 26-ąją.

Iškirpta scena:

Lietuviškai subtitruotas filmo „Įsileisk mane“ anonsas:


Šiame straipsnyje: Įsileisk mane

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių