Trečioji L.Rėzos kultūros ir meno premija - V.T.Jonušienei

Trečioji Liudviko Rėzos vardo kultūros ir meno premija ateinantį savaitgalį bus įteikta rašytojo Thomo Manno (Tomo Mano) memorialinio muziejaus direktorei Vitalijai Teresai Jonušienei.

Šiai neringiškei premiją nuspręsta skirti už Kuršių nerijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą, pranešė Neringos savivaldybė.

Premiją skiria Neringos savivaldybės taryba, pritarus Liudviko Rėzos kultūros centro tarybai ir savivaldybės tarybos komitetui, atsakingam už kultūros sritį.

„Šių metų premijos laureatės, aktyviai dalyvaujančios Neringos kultūriniame ir socialiniame gyvenime veikla - labai svarbi Kuršių nerijos vertybių puoselėjimui ir jos vardo garsinimui pasaulyje“, - pranešime cituojamas kurorto meras Antanas Vinkus.

V.T.Jonušienė kartu su Eduardu Antanu Jonušu 1976-ųjų sausį inicijavo Liudviko Rėzos 260-ųjų gimimo metinių paminėjimą Neringoje, kuris tapo reikšmingu postūmiu įtvirtinant Liudviko Rėzos asmenybę ir išryškinant jį kaip lietuvių kultūros simbolį kurorto svečių akyse. Juodkrantės Kaimo gatvė 1976-aisiais buvo pavadinta L.Rėzos vardu.

Anot savivaldybės, 12 metų vadovaudama T.Manno kultūros centrui ir 15 metų - rašytojo memorialiniam muziejui, V.T.Jonušienė prisidėjo prie daugelio iniciatyvų, edukacinių programų, susijusių su Kuršių nerijos etninės kultūros puoselėjimu. Taip pat  knygų, su susijusių su Kuršių nerijos istorija ir kultūra leidybų.

L.Rėzos vardo kultūros ir meno premija skiriama nuo 2009 metų. Pirmoji buvo suteikta tautodailininkui Eduardui Antanui Jonušui, praėjusiais metais – istorikei Nijolei Strakauskaitei.  

Premijos įteikimo ceremonija ir Liudviko Rėzos 236-ųjų gimimo metinių minėjimas vyks ateinantį šeštadienį Juodkrantės Pranciškaus Asyžiečio bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lllllllllllllll

lllllllllllllll portretas
Atydžiau rašyti reikia. Vienur parašyta 260 metų, kitur 236 metai... rašantiems truksta kultūros. Niekas rašomo teksto neskaito ir netaiso. Visuotinis chamizmas

onte

onte  portretas
kur matet tokias langines?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių