Trečiasis „Meistrų Didžiojoje“ vakaras – su dirigentu V.Augustinu

Lietuvos muzikos ir teatro akademija (LMTA) kviečia į susitikimą su dirigentu, kompozitoriumi, pedagogu, choro „Jauna muzika“ meno vadovu Vaclovu Augustinu.

Šis renginių ciklo „Meistrai Didžiojoje“ vakaras vyks balandžio 4 d. 19 val. LMTA Centrinių rūmų Didžiojoje salėje (Gedimino pr. 42). Susitikimą moderuos muzikologė, LMTA Mokslo prorektorė, doc.dr. Judita Žukienė. Vakare dalyvaus ir choras „Jauna muzika“.

„Vaclovas Augustinas – labai įvairiapusiškas muzikas, gebantis sėkmingai derinti kūrybinę, atlikėjišką ir pedagoginę veiklas, kompozitoriaus ir choro dirigento profesijas, akademinės ir neakademinės muzikos stilius, telkiantis aukšto meninio lygio kolektyvą įvairių epochų ir stilių chorinės muzikos atlikimui ir kartu pats praturtindamas lietuvių chorinės muziką naujais, aktualiais kūriniais“, - apie savo pašnekovą kalbėjo J. Žukienė.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Vaclovas Augustinas nuo 1992 metų vadovauja Vilniaus savivaldybės kameriniam chorui „Jauna muzika“, yra nuolat kviečiamas į įvairius tarptautinius choro dirigentų seminarus bei festivalius. V. Augustinas taip pat yra populiarus choro muzikos kūrėjas bei aranžuotojas, jo įvairiuose tarptautiniuose konkursuose premijas pelniusias kompozicijas noriai į savo repertuarą įtraukia įvairūs chorai bei muzikos leidyklos. Kompozitorius taip pat yra žinomas įvairių lygių muzikos mokyklų pedagogas. Grojo ir dainavo roko grupėse „Saulės laikrodis“ ir „Antis“, po pastarosios grupės atsikūrimo 2007 m. toliau dalyvauja jos veikloje kaip klavišininkas ir muzikos autorius.

„Meistrai Didžiojoje“ yra Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų - LMTA dėstytojų kūrybos vakarų ciklas, truksiantis visus 2013 kalendorinius metus Akademijos Didžiojoje salėje. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bel canto

Bel canto portretas
Koncertas nepatiko, tokiu skystu ir vaikisku balsu chora seniai girdejau. Sakyciau "narciziskas" dainavimo vakaras /: Ir aprasas isstakentas, ar vakar atsiradote?

Neidomu

Neidomu portretas
Nieko gero... Zodziu tas dirigentas pats geriausias :) :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių