Trečias elementas bohemiečių ir „Silence“ projekte – 3D vaizdai

Į bohemiečių operos ir „Silence“ elektronikos tandemą įsiveržė trečioji dimensija – 3D projekcijos ir alternatyvios meno erdvės. Vaizdo architektų komanda „Pimp my SCREEN Studio“ ruošiasi pirmą kartą gyvai improvizuoti ant loftų sienų kartu su elektroninės muzikos kompozitoriais ir klasikinės operos atlikėjais.

Jų videoprojekcijos sukurs vaizdo reginį Dalios Ibelhauptaitės režisuojamai bohemiečių ir „Silence“ elektroninės operos fantazijai „XYZ“, kuri rugsėjį debiutuos Vilniaus loftuose ir Klaipėdos „Švyturio menų doke“.

„Mes esame būtent ta Z, kuri operos X-ui ir elektronikos Y-ui leis galutinai pasiekti Dalios Ibelhauptaitės iškeltą tikslą – funky, sexy, cool“, – kalbėjo „Pimp my SCREEN Studio“ direktorius ir pagrindinis idėjų generatorius Adomas Bulavas.  

Dirbę su alternatyvia, elektronine ir roko muzika, šį kartą jie pasiruošę priimti klasikinės muzikos iššūkį.

„Pasitelkę fantaziją ir kūrybiškumą galime erdvėje panardinti žiūrovą į sunkiai suvokiamas iliuzijas – nesvarbu, ar tai vyksta ant pastato paviršiaus, lofto sienos ar batų dėžės“, – sako A. Bulavas.  

Pirmiausia „Pimp my SCREEN Studio“ 3D projekcijos atsidurs ant menų fabriko „Loftas“ sienų Vilniaus Naujamiestyje. Buvusi „Elfos“ magnetolų gamykla jau yra mačiusi daug Viktoro Diawaros organizuotų originalių vakarėlių, tačiau alternatyvi meno erdvė dar daugelio neatrasta, ypač klasikinės muzikos gerbėjų.

„Loftas reprezentuoja kūrybinės laisvės ideologiją, pasisako už stereotipų laužymą ir naujų formų ieškojimą išlaikant kokybę ir profesionalumą. Čia daug erdvės fantazijai, o „XYZ“ projektas yra nauja, inovatyvu“, – teigia „Lofto“ direktorius Viktoras Diawara.

„Silence“ narys Few Nolder sako, kad lofte jaučiasi kaip namie.

„Yra tekę gyventi loftuose. Tas jausmas padeda, nes kiekvieną dieną dirbant su operos muzika pilna netikėtumų – turime rasti simbiozę tarp klasikos ir moderno, dėl to reikalingi netikėti muzikiniai sprendimai“, – sako Few Nolder.

Kartu su juo ruošdamasis bendram pasirodymui loftus aplankė ir Jeronimas Milius. Jam pasirodė sunkiau ne pakeisti tradicinę teatro erdvę, bet iš naujo prisiminti operos dainavimo techniką.

„Jaučiuosi išėjęs iš pasitikėjimo savimi zonos ir tenka paprakaituoti, kad padaryčiau taip, kad man pačiam patiktų. Tačiau jau esu girdėjęs nuotrupų to, kaip viskas skambės – tai net pranoko mano lūkesčius!“, – sakė J. Milius.

Pirmasis „XYZ“ pasirodymas rugsėjo 9 d. įvyks Vilniuje, Menų fabrike „Loftas“, o rugsėjo 11 d. keliaus į  Klaipėdos „Švyturio menų doką“. Bilietus galima įsigyti visose „Bilietai.lt“ kasose.


Šiame straipsnyje: Silencebohemiečiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių