Trakų pilyje – dar viena Viduramžių šventė

Savaitgalį Trakų istorijos muziejus keturioliktą kartą rengia Viduramžių šventę. Dvi dienas pilyje skambės muzika, kausis riteriai, triūs senųjų amatų meistrai, vyks edukaciniai užsiėmimai, bus siūlomos nekasdienės pramogos bei vyks septintasis tarptautinis lankininkų turnyras.

Pasak Trakų istorijos muziejaus direktoriaus Virgilijaus Poviliūno, šiemet renginyje dalyvaus apie 200 istorijos rekonstrukcijos klubų narių iš Lietuvos ir Lenkijos, amatininkų, muzikantų bei muziejaus darbuotojų.

Į lankininkų klubo „Strėlė“ organizuojamą turnyrą suvažiuos Baltarusijos, Rusijos, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos šauliai, pranešė savivaldybė.

Senųjų amatų entuziastai susirinkusiems parodys ir papasakos, kaip viduramžių gyventojai lipdė keramiką ant stovylų bei ją žiedė, demonstruos raugo keramikos degimą, mokys rišti bučius ir varžas, kaldinti vinis, apdirbti kailius, drožti, gaminti muilą, juvelyrinius dirbinius bei vitražus.

Čia pat bus galima pasimokyti siuvimo, siuvinėjimo, juostų pynimo, tinklelio mezgimo ir rišimo subtilybių. Knygrišiai demonstruos knygos įrišimo meną, o dvi naujos dalyvės – restauratorės iš M.Mažvydo bibliotekos – pasakos ir rodys semtinio popieriaus gamybą bei pirmą kartą Lietuvos rekonstrukcijos istorijoje pristatys naują amatą –  popieriaus marmuravimą.

Šventės svečiai taip pat turės progą išbandyti senovinius stalo žaidimus bei specialias riterių rungtis, šaudymą iš arkbalistos, arbaletų ir lankų. Tradiciniais viduramžių valgiais vaišins Vilniaus puodžių cechas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lazdynų seniunija.

Lazdynų seniunija. portretas
Birželio 22d. 19 val.organizuoja Joninių šventę.Dalyvaukime!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių