Tradicinis festivalis – dėl 9 milimetrų šypsenos

„Dėl 9 milimetrų šypsenos“ – bardo Domanto Razausko dainos žodžiais šiemet pasitinkamas dainuojamosios poezijos festivalis „Tai – Aš“.

Oficialiai šiemet „Tai – Aš“ festivalis, organizuojamas Vilniaus mokytojų namų, prasidės spalio 19 d.

Pagrindinė šių metų naujiena, kaip skelbia organizatoriai, neabejotinai bus jungtinis bardų ir šv. Kristoforo orkestro koncertas (dirigentas ir meno vadovas prof. Donatas Katkus). Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje nuskambėsiančiam įspūdingam renginiui ruošiamasi jau nuo vidurvasario – kompozitorius ir atlikėjas Andrius Kulikauskas kuria dainų aranžuotes, o patys bardai koncerto metu tik atliks po tris dainas.

Kita naujiena bus festivalio mediumo koncertas, kuriame prie laužo Vilniaus mokytojų namų kiemelyje Lietuvos bei užsienio bardai aliks savo kūrybos dainas.

Festivalyje „Tai – Aš“ ir šiemet žada pasirodyti ryškiausi šalies dainuojamosios poezijos atlikėjai: Aistė Smilgevičiūtė, Domantas Razauskas, Andrius Kaniava, Saulius Bareikis, Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Aidas Giniotis, Gediminas Storpirštis, Andrius Kulikauskas ir kt.

Taip pat bus galima išgirsti dainininkus net iš keturiolikos užsienio valstybių, tokių kaip Argentina, Islandija ar Ekvadoras.

Festivalio koncertai neapsiribos vien Vilniumi. Atlikėjai koncertuos Varėnos, Veisiejų, Skapiškio (Kupiškio r.), Pasvalio, Radviliškio, Kedainių gyventojams, o taip pat vyks į Rygą bei Punską.

Kasmetiniame dainuojamosios poezijos festivalyje rengiami ne tik koncertai, bet ir jau tradicija tapusios kūrybinės dirbtuvės bei naktinėjimai. Net trijų kūrybinių dirbtuvių metu bus kviečiami jauni, tačiau nors minimalų muzikinį įdirbį turintys žmonės, kurie galės ne tik tobulinti savo įgūdžius su žinomais bardais, bet ir turės unikalią galimybę sugroti savo dainą festivalio pabaigos koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Festivalis truks iki spalio 24 d.

Dainuojamosios poezijos šventę organizuoja Vilniaus mokytojų namai.


Šiame straipsnyje: Tai – AšDomantas Razauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių