Top 10 komedijų, kurios nerekomenduojamos jaunavedžiams

Vasara – vestuvių ir pasiruošimo joms metas. Paskutines laisvės dienas skaičiuojantys jaunieji turi išgyventi ne tik busimų vestuvių jaudulį, bet ir geriausių draugų jiems rengiamus išbandymus – mergvakarius ir bernvakarius.

Beprotiški vakarėliai, drąsios ir net įžūlios užduotys – vaizduotės nestokojantys draugai kartais kaip reikiant pasistengia, kad mergvakariai ir bernvakariai taptų tikru išbandymu jaunųjų meilei, o tradicinei vestuvių priesaikos frazei „ir laimėje, ir nelaimėje“ suteiktų visai naują prasmę...

Paskutines viengungystės dienas skaičiuojančiųjų kurioziniai „laisvės palydėtuvių“ vakarėliai tapo tikru įkvėpimu kino filmų režisieriams. Jūsų dėmesiui 10 juokingiausių filmų, kuriuos būtina pamatyti visiems ketinantiems organizuoti mergvakarį ar bernvakarį – pasisemti naujų idėjų arba atvirkščiai – pasimokyti, ko kartoti nevertėtų, tačiau kurių geriau nematyti busimiems jaunavedžiams.

1. „Viengungių vakarėlis“

1984-ųjų komedija „Viengungių vakarėlis“ – vienas pirmųjų bernvakarių žanro filmų. Amerikos publikos numylėtinio Tomo Hankso herojus – kompanijos siela, bet jis ketina vesti! Bičiuliai, kreivokai vertinantys kuo nuoširdžiausius patikinimus, kad viskas liks po senovei, surengia vestuvių aukai atsisveikinimo su gerais laikais bernvakarį.

2. „Bernvakaris Australijoje“

Šviežiausia bernvakarių nuotykių istorija – nuo birželio 1 d. Lietuvoje pradedamoje rodyti komedijoje „Bernvakaris Australijoje“. Viešnagės Australijoje metu britas Davidas susipažįsta su gražuolė Mia. Apsalęs iš meilės jis nieko nelaukdamas merginai pasiperša, o ši sutinka! Vestuvės po kelių dienų! Davidas grįžta į gimtąją Angliją, į vestuves atsivežti trijų geriausių savo draugų. Pašėlę draugeliai iš kantrybės galėtų išvesti bet ką, o jaunosios Mios tėvai ir taip nespinduliuoja laime dėl staigaus dukros sprendimo atiduoti savo ranką vyrukui iš tolimosios Anglijos. Beprotiškų nuotykių kupinas pasiruošimas vestuvėms taps tikrų išbandymu šviežiai jaunųjų meilei... O vestuvėse savo vaidmenį suvaidins ir vietinis narkotikų pardavėjas, ir... raguotas avinas Ramzis!

3. „Pagirios Las Vegase“

Jau legenda tapusios 2009-ųjų „Pagirios Las Vegase“. Bičiuliai planavo bernvakarį Las Vegase atšvęsti taip, kad niekada jo nepamirštų. Tačiau atsitiko atvirkščiai – jie neprisimena ničnieko! Iš kur viešbučio apartamentų spintoje atsirado kūdikis? Kaip tigras atsidūrė vonioje? Kodėl vienam iš jų trūksta priekinio danties? Ir svarbiausia, kurgi dingo jaunikis?! Tai, ką jie patyrė per vakarėlį, nepalyginama su tuo, ką tenka išgyventi blaivantis. Vaikinams žūtbūt reikia sužinoti, ką gi jie nuveikė per naktį... ir rasti jaunikį!

4. „Pagirios Tailande“

Kai tęsinys niekuo nenusileidžia pirmajai daliai - „Pagirios Las Vegase“ antroji dalis „Pagirios Tailande“.

Filas, Stju, Alanas ir Dagas atkeliauja į egzotiškąjį Tailandą, kur vestuves švęsti ruošiasi Stju. Tačiau, kokios vestuvės be bernvakario? Vyrukai susiruošia pavakaroti, o kad visiems būtų ramiau - ypač būsimajai Stju žmonai - kartu su jais keliauja ir Stju sužadėtinės brolis. Vyrai dar nepamiršo, kuo prieš du metus jiems baigėsi bernvakaris Las Vegase, tad prisiekia, jog „tik po vieną" ir namo.

Deja, reikalai ne visuomet klostosi taip, kaip planuota. Galbūt tai, kas nutinka Las Vegase, ir lieka Las Vegase, tačiau tai, kas nutinka Bankoke, sunku net įsivaizduoti...

5. „Sunokusios pamergės“

Kino ekranuose triukšmingai praūžus „Pagirioms Las Vegase“ režisierius Paul Feig 2011 metais pristatė moterišką filmo versiją – vedybų komediją „Sunokusios pamergės“. Vieną dieną geriausia filmo herojės Enės draugė Liliana praneša ištekanti. Vyriausiosios pamergės vaidmuo atitenka Enei. Su didžiausiu džiaugsmu sutikusi imtis šio vaidmens mergina džiūgauja iki tos akimirkos, kuomet pamato kokia virtinė darbų jos laukia. Atsakingai priėmusi jai patikėtas pareigas mergina neriasi iš kailio, kad draugės vestuvės taptų visomis prasmėmis tobulos. Tačiau Enė neįvertina fakto, kad jos geriausia draugė gali turėti ir kitų labai labai gerų draugių, kurių viena ypač aktyviai pradeda kištis į Enės planus ir paverčia juos tikra katastrofa.

6. „Vyriausias pabrolys“

1999 metų filmas „Vyriausias pabrolys“ pasakoja apie pabrolio nuodėmes prasidėjusias dar gerokai prieš vestuves. Harperis – jaunas rašytojas, ką tik parašęs romaną apie smagius koledžo laikus. Manote, jis laimingas? Visai ne. Mat savo knygoje Harperis surašė visą tiesą ir dabar bijo pasirodyti draugams. Tačiau susitikti su seniai matytais bičiuliais vis dėlto teks.

Harperis – vyriausias pabrolys geriausio draugo Lenso vestuvėse. Rašytojas beprotiškai bijo, kad jaunikis perskaitys apie jo meilės romaniuką su nuotaka. Harperis vis slepia knygą, tačiau Lensas ją pasičiumpa ir tiesa pagaliau išaiškėja. Ar įvyks vestuvės? Dabar to nežino niekas…

7. „Slėpkit pamerges“

2005 metų komedija apie nuotykius... svetimose vestuvėse! Du išsiskyrę ir niekaip savo antrosios pusės nesutinkantys vyrukai savaitgalius praleidžia nepažįstamų žmonių vestuvėse. Į prašmatnias šventes ir paprastus vakarėlius jie prasprunka be kvietimo ir ten... ieško tos tikrosios vienintelės... vienai nakčiai.

8. „Pamergė pagal užsakymą“

2005 metų komedijoje „Pamergė pagal užsakymą“ - žavinga herojė Džeinė nori ištekėti. Ideali suknelė pagaliau surasta, dieviško skonio tortas ir mėgstamiausios gėlės jau užsakytos, viskas nepriekaištingai suorganizuota... Deja, šios vestuvės ir vėl ne jos. Ir taip - jau 27 kartą! Vestuvių organizatorė eilinį kartą pralaimėjo konkurencinėje kovoje dėl nuotakos puokštės.

Vienose iš tokių vestuvių tarp svečių besisukiojantis jaunas žurnalistas Kevinas susipažįsta su Džeine ir išgirsta jos gyvenimo istoriją. Jis supurto amžinos pamergės pasaulį.

9. „Pamergių kerštas“

2010-ųjų juostoje dvi draugės Abigailė ir Parker sugrįžusios iš Niujorko į gimtąjį miestą, sužino, kad jų vaikystės draugė Rachelė yra nuotakos draugė Tonio ir Keitlin vestuvėse. To paties Tonio, kuris anksčiau buvo Rachelės vaikinas! Abigailė ir Parker nusprendžia viską perimti į savo rankas: ne tik viską sudėlioja taip, kad taptų geriausiomis nuotakos draugėmis, bet ir apsivelka puošnias pamergių sukneles. Kaip toli gali nueiti kadaise įskaudintos merginos? Koks kerštas laukia gražuolės nuotakos?

10. „Nuotakų karai“

Kartais vestuvėms tikru išbandymu tampa ne tik pernelyg audringi mergvakariai, bet ir konkurencija su kita nuotaka – geriausia drauge! 2005-ųjų komedijoje „Nuotakų karai“ dviejų geriausių draugių vestuvės paskiriamos tą pačią dieną. Iki smulkmenų tarpusavio pokalbiuose išgvildenę tobulų vestuvių scenarijus, draugės ima kovoti dėl aptarnavimo, maisto tiekimo firmos, vestuvių vietos, svečių dėmesio...


Šiame straipsnyje: komedijafilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebutinai

Nebutinai portretas
Mes su vyru beveik visus situos filmus ziurejome pries vestuves. Juk taip smagu pasijuokti is svetimu nelaimiu :))) Svarbu ziurint nesusitapatinti su herojais :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių