Top 10: išrinkite geriausią metų fillmą

Šiemet bene didžiausią furorą Lietuvos kino teatruose sukėlė lietuviškas filmas „Tadas Blinda. Pradžia“. Ar jis ir yra geriausias metų filmas? O gal manote, kad tai tik išpūstas reklamos burbulas?  Išrinkite labiausiai jums patikusią kino juostą.

1. D. Yateso mistinis, nuotykių filmas  "Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 2 dalis"

Milžiniško populiarumo sulaukusios fantastinės kino sagos apie burtininkų pasaulį šiemet parodytą dalį kino studijos „Warner Bros“ vadovai vadina pasauliniu fenomenu. Populiaraus kino serialo autoriai pasistengė, kad atsisveikinimas su pamiltais herojais tęstųsi ištisus metus.

IMDB šis filmas įvertintas 8.2 balo.

 

 2. M.Bay  fantastinis nuotykių filmas „Transformeriai: tamsioji Mėnulio pusė 3D“

Tai robotų karas JAV ir Rusijos konfliktų fone. Ko nors naujo apie filmo „Transformeriai: tamsioji Mėnulio pusė 3D“ siužetą pasakyti negalima. Vienintelis tikrai originalus scenaristų išradimas yra tai, kad trečiosios „Transformerių“ dalies intrigą jie susiejo su 1969 m. vykusiu amerikiečių išsilaipinimu Mėnulyje.

IMDB šis filmas įvertintas 6,4 balo.

 

3. B. Condon  fantastinė, nuotykių drama „Brėkštanti aušra 1 dalis.“

Finalinėje knygoje vampyrų klanus supriešinę ir vilkolakių gaują išskirstę įvykiai pasakojami iš trijų pagrindinių herojų perspektyvų. Filmų scenaristė Melissa su prodiuseriais nutarė perskelti „Brėkštančią aušrą“ į du reikšmingiausius etapus, tiesiogiai susijusius su Kristen Stewart vaidinama Bela. Pirmojoje dalyje ji nepasiduoda Edvardo įkalbinėjimams pasidaryti abortą ir laukia mirtinai pavojingo gimdymo.

IMDB šis filmas įvertintas 4,7  balo

 

4. Todd Phillips komedija „Pagirios Tailande“

Komedijoje gerai pažįstami Filas (akt. Bradley Cooperis), Stju (akt. Edas Helmsas), Alanas (akt. Zachas Galifianakis) ir Dagas (akt. Justinas Bartha) atkeliauja į egzotiškąjį Tailandą, kur vestuves švęsti ruošiasi Stju. Tačiau, kokios gi vestuvės be bernvakario?

IMDB šis filmas įvertintas 6,7  balo

 

 5. R. Marshall nuotykių komedija „Karibų piratai: ant keistų bangų“

Žavingas ir nepakartojamas kapitonas Džekas Sparou (vaidina akt. Johnny Depp) ketvirtojoje „Karibų piratų“ dalyje priverstas leistis į paslaptingojo Gralio paieškas Atlantidoje.

IMDB šis filmas įvertintas 6,6  balo

 

6. J. Lin veiksmo trileris „Greiti ir įsiutę 5“

Eilinė kultinės filmų serijos dalis tęsia to paties Dominico Toretto ir Brian O'Connerio istoriją. Šį kartą pagrindiniai herojai kartu su grupe geriausių gatvės lenktynininkų varžosi  su valdžios atstovais ir blogais vyrukais, kas geriau valdo greitus automobilius.

IMBD įvertintas 7,3 balo.

 

7. Donato Ulvydo istorinė nuotykių drama „Tadas Blinda. Pradžia“

Rugsėjo pabaigoje pristatytas filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ sumušė Lietuvos žiūrimumo rekordus per pusantro mėnesio. Šiandien filmo kūrėjai gali didžiuotis – jų kino juosta, aplenkusi visus varžovus, tapo žiūrimiausiu Lietuvos filmu per visą šalies Nepriklausomybės laikotarpį.

IMDB įvertintas 8,6 balo.

 

 8. L.von Triero  fantastinis trileris  „Melancholija“

Prieš dvejus metus Kanuose beprecedenčio dėmesio ir nervingos reakcijos sulaukė danų režisieriaus Larso von Triero filmas „Antikristas“. Dar didesnis skandalas šiemet lydėjo naujausią jo juostą „Melancholija“, kuri Europos kino apdovanojimų ceremonijoje Berlyne paskelbta geriausiu filmu. Tai filmas apie apokalipsę kaip meilės aktą

IMDB įvertintas 7,5 balo

 

9. T. Malicko drama „Gyvenimo medis“

„Gyvenimo medis“ Kanuose šiemet pelnė „Auksinę palmės šakelę“. Žiūrėti „Gyvenimo medį“ nelengva. Užtat kantriausieji tikrai bus apdovanoti šiandieniniame kine vis rečiau pasitaikančia galimybe pamąstyti apie amžinus žmogiškosios egzistencijos dalykus. Tai – meditacija apie palaimos medį.

IMDB įvertintas 7,2 balo

 

10. G. Millerio animacinė komedija „Linksmosios pėdutės 2“

Pasak filmą įgarsinusios kompanijos „UP records“ direktoriaus Stasio Mostvilo, garsinant filmą „Linksmosios pėdutės 2” pirmąsyk Lietuvos istorijoje buvo atliktas neįtikėtinai didelio masto darbas. „Tokio sudėtingumo kino juosta Lietuvoje įgarsinta dar nebuvo. Visame filme yra labai daug dainų. Ketvirtadalį viso filmo yra dainuojama. Ir tas dainavimas labai savitas, juk „Linksmosios pėdutės 2” nėra miuziklas, – atliekama gospelo muzika, dainuoja chorai, po daugiau kaip 30 žmonių. Įsivaizduokite, kiek ten tų pingvinų ant ledo! Mano galva – tai tikras perliukas.“

IMDB įvertintas 5,8 balo

 


Šiame straipsnyje: filmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ghjg

ghjg portretas
o melancholija....tokios parasos nesu mates

as

as portretas
joooo... sarashiukas tai patyliu... ne vieno normalaus filmo. gal gyvenimo medis ir melancholija.

nuomone

nuomone portretas
yra keli geri,na bet kadangi nesu lt kinu megejas tai nesutinku kad tadas blinda geriausias...tikrai ne...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių