Tolminkiemyje Lietuvos poetai skaitė eiles

Neseniai Kristijono Donelaičio memorialiniame muziejuje Tolminkiemyje vyko Kaliningrado literatūros dienų renginys ,,Baltarusijos, Lietuvos ir Kaliningrado srities poetai svečiuose pas K.Donelaitį".
Literatūriniai renginiai, poetų susitikimai Tolminkiemyje yra viena iš pasirengimo K. Donelaičio jubiliejui priemonių, numatytų Kaliningrado srities ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijų  bendrame jubiliejinių renginių plane.

Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas A. Jonynas, sveikindamas šventės dalyvius, priminė, jog šiais metais minime Lietuvos poeto Maironio jubiliejų, jo 150-ąsias gimimo metines.

Renginyje dalyvavę Lietuvos poetai Donaldas Kajokas, Daiva Čepauskaitė ir Arnas Ališauskas skaitė savo eiles ir jų vertimus į rusų kalbą. Kaliningradiečiai poetai Borisas Bartfeldas, Olegas Gluškinas ir Irina Morguliova pristatė savo kūrybą.

Šventės dalyviai pagerbė Kristijono Donelaičio atminimą, padėdami gėlių ant jo kapo, aplankydami K. Donelaičio gimtinę Lazdynėliuose bei jo memorialinį paminklą Guseve (buv. Gumbinė).

Šventės pradžioje Vilniaus Literatūrinis A. Puškino muziejus ir Minsko Valstybinis Jankos Kupalos memorialinis muziejus atidarė savo veiklą pristatančias parodas. Renginio metu skambėjo lietuviška liaudiška muzika bei dainos, kurias atliko Černyševskoje (buv. Eitkūnai) mokyklos mokiniai, vadovaujami mokytojos Nijolės Naimušinos.

Jau tradicine tapusią rudens literatūros ir poezijos šventę Tolminkiemyje, remiant Lietuvos Respublikos generaliniam konsulatui, organizuoja Kaliningrado srities rašytojų klubas, Kaliningrado srities istorijos ir dailės muziejus ir Kristijono Donelaičio memorialinis muziejus.


Šiame straipsnyje: kultūrapoetai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių