„Tipu Tapu“ – į meno šalį su pajūrio rašytojais

Naujausiame literatūrinio-meninio žurnalo „Tipu Tapu“ numeryje sudėti Klaipėdos rašytojų kūrinėliai vaikams.

2009-ųjų pradžioje pradėjęs eiti naujas literatūrinis-meninis žurnalas „Tipu Tapu“ skirtas ikimokyklinio ir jaunesniojo mokyklinio amžiaus vaikams. Žurnalo herojai – du smalsūs berniukai Tipu ir Tapu kviečia vaikus kartu su jų tėveliais, darželio auklėtojomis, mokytojais keliauti po Lietuvą ir aplink Žemę, pažinti pasaulį, Lietuvos istoriją, įminti mįsles, mokytis, žaisti, dalyvauti konkursuose.

„Ne visos šeimos gali įsigyti brangių knygų, trūksta kokybiškų turinio ir formos prasme leidinėlių, kuriuos būtų galiam skaityti su vaikais, mokyti juos naujų eilėraščių, supažindinti juos su originaliąja proza, meniškomis iliustracijomis ir kartu nuo mažumės puoselėti kūrybingą asmenybę, – leidėjų vardu apie „Tipu Tapu“ misiją sakė poetas Juozas Nekrošius. – Šis leidinys – tai atsvara kičinei-pramoginei periodikai, žalojančiai vaiko sąmonę, bukinančiai ir aktyviai brukančiai užsieninį surogatą, įpakuotą su pigiais plastikiniais niekučiais.“

Žurnale savo kūrybą labai dažnai publikuoja rašytojai R.Skučaitė, A.Zurba, V.Račickas, O.Jautakė, J.Mačiukevičius. Jų kūrinius iliustruoja spalvingi lietuvių dailininkų V.Ajausko, A.Čapskytės, R.Bilinsko, V.Alesienės, A.Steponavičienės, H.Matulionytės-Burbienės, E.Valiūtės, V.Kudabos  piešiniai.

Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Rimantas Černiauskas džiaugėsi, kad šių metų birželio „Tipu Tapu“ numeris skirtas Klaipėdos krašto kūrėjams, dalis tiražo padovanota Jūrų muziejui. Žurnale galima paskaityti žymiausių uostamiesčio vaikų rašytojų – N.Kepenienės, S.Poškaus, D.Kudžmaitės ir kitų autorių naujų vaikiškų eilėraščių, pasakėlių, jūrinių anekdotų ir visokių baisių ir linksmų nutikimų pajūryje. „Juk vasara pats tinkamiausias laikas išdykauti ir skaityti nuotaikingas istorijas“, – priminė R.Černiauskas, pats irgi nemažai rašantis vaikams.

Žurnalas „Tipu Tapu“ leidžiamas 5 tūkst. egz. tiražu, kainuoja 5 litus, platinamas Lietuvos spaudos kioskuose ir Lietuvos pašto skyriuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių