Teleloto: milijonierių dukros gaus po butą

Pirmąjį šių metų milijoną laimėjo 45-erių buhalterė iš Kelmės rajono. Į loteriją atsiimti pinigų ji atvyko su vyru. Būtent jam – aistringam „Teleloto“ žaidėjui – pirmajam prasitarė, kad laimėjo milžinišką sumą.

Kukli, bet tvarkinga šeima loterijoje jautėsi nedrąsiai, tačiau įsibėgėjus pokalbiui, nuoširdžiai papasakojo savo gyvenimo istoriją. 

Moteris gimė Kelmėje, ten pat baigė ir buhalterių kursus. Abu milijonierės tėvai jau mirę. Mama buvo sandėlininkė, o tėvas – kolūkio pirmininkas. Kelmiškė puikiai mena ir savo senelius. Vienas jų buvo siuvėjas, o kitas kilęs iš dvarininkų, tačiau po karo jie abu tapo lygūs.

Su vyru būsima milijonierė susipažino dar visai jauna. Jiedu gyveno gretimuose kaimuose Šiaulių rajone. Vyras dirbo krovininio automobilio vairuotoju, todėl dažnai užsukdavo pas moterį į sodą pasikrėsti obuolių. Taip prasidėjo judviejų draugystė. Po trijų gražios draugystės metų jaunuoliai susituokė.

Moteris pradėjo dirbti buhaltere, o vyras neapleido vairuotojo amato. Pirmaisiais santuokos metais jiems gimė dukra, kiek vėliau šeima susilaukė dar vienos atžalos. Vyras užsiminė, kad visada norėjo sūnaus, bet likimas lėmė gyventi tarp moterų.

Dabar šeima verčiasi kukliai, bet pragyvenimui užtenka. Abu gauna minimalius atlyginimus, todėl pinigų tenka prisidurti iš ūkio. Kelmiškiai turi devynis hektarus žemės, kuriuose augina rapsus, dar laiko šunį, katę ir kelis avilius bičių. Šeima sako, kad parduoti medų nepelninga, todėl bites augina daugiausiai savo malonumui. Sutuoktiniai gyvena nedideliame mediniame namelyje prie miško, kurį gavo sovietmečiu pagal paskyrą.

„Prabangos ir turtų čia tikrai nėra. Gyvename kukliai, tvarkingai ir mylim vienas kitą“, – pasakojo netikėtai milijonieriais tapę žmonės.

Šeima kaime priprato, todėl palikti ilgai puoselėtos sodybos nežada: „Čia gimė vaikai, dirbom ir kūrėm laimę mes patys, todėl gyvenimą taip pat baigsim čia“. Kelmiškiai ypatingų pomėgių neturi, todėl radę laiko skuba į sodą pas bites. „Anksčiau grybaudavom, bet dabar į mišką kojos nekeliam, bijom erkių ir brangaus gydymo“, - sakė sutuoktiniai. Jie dažnai užsuka pas kaimynus, bet vis tiek mieliausia būti namuose. Vyras pagriežia armonikėle, moteriai patinka vyriški darbai: atnešti malkų, apeiti ūkį.

Dabar didžiausias šeimos rūpestis – dukros. Viena Šiauliuose studijuoja informatiką, o kita išvažiavo į Angliją laimės ieškoti. Mergina baigė Vilniaus universitetą, bet neradusi darbo išvyko užsidirbti svetur. „Visą gyvenimą patys vertėmės sunkiai, todėl dukroms norim lengvesnio gyvenimo“, - sakė moteris. Didžiausia kelmiškių svajonė – aprūpinti vaikus, bet pinigų trūkumas to padaryti neleido. „Iš medaus stogo virš galvos nenulipdysim“, - graudinosi moteris.

Apie netikėtai užklupusius turtus kol kas žino tik jiedu su vyru. Dukroms kelmiškiai pasakys per Velykas, kai vyresnėlė grįš iš Anglijos ir visi susės prie šventinio stalo. Sutuoktiniai turi daug svajonių, tik jomis dalijasi nedrąsiai. Vyras norėtų naujo traktoriaus, gražaus stogo namui ir daugiau avilių, žmonai pakaktų gražių baldų. Vienintelė ir didžiausia šeimos svajonė – nupirkti dukroms butus. Sutuoktiniai norėtų ir pakeliauti, nes iki šiol abu yra buvę tik Latvijoje ir Lietuvos pajūry, tačiau šalį išrinkti leis vaikams.

Pokalbio pabaigoje kelmiškiai sakė, kad iki šio nepamiršo vyrui pasakytų būrėjos žodžių. Ji išpranašavo, kad per šešis mėnesius, šešias savaites ir šešias dienas ištekės abi dukros ir žmona laimės daug pinigų. Prabėgus šešioms savaitėms pranašystė išsipildė. Dabar milijonieriai laukia vestuvių, bet jomis kol kas nekvepia.  

Tai buvo 78-asis „Teleloto“ milijonas. Laimingas bilietas pirktas Šiauliuose. Šiame mieste jau laimėta: 6 Aukso puodai, 109 didieji prizai, 169 automobiliai, 1 butas ir 1 namas.


Šiame straipsnyje: teleloto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių