Techninės kliūtys „Eurovizijos“ rezultatų nepakeitė

Europos transliuotojų sąjunga neigia kalbas, kad dėl neįskaitytų balsų keturiose šalyse galėjo pasikeisti konkurso rezultatai, praneša lrt.lt.

Europos transliuotojų sąjunga teigia, kad yra „labai patenkinta“ žiūrovų balsavimo organizavimu konkurso pusfinalių ir finalo metu.

Už sklandų balsavimą atsakingas Svante Stockselius eurovision.tv sakė, kad keturi nesusipratimai, kai nebuvo įskaityti žiūrovų balsai, - techninės klaidos.

„Nepriklausomas auditorius šiuo metu dar kartą tikrina gautų skambučių ir trumpųjų SMS žinučių skaičių. Tai - standartinė procedūra. Iš karto po jos mes galėsime paskelbti bendrą gautų balsų skaičių”, - teigė S. Stockselius.

Po šių metų konkurso buvo gauta pranešimų apie keturias klaidas televizijos žiūrovų balsavimo metu, dėl kurių esą galėjo keistis atlikėjų vietos rezultatų lentelėje.

Antrojo pusfinalio metu vienoje iš šalių nebuvo pasiektas vadinamasis „saugumo lygmuo“, t. y. skambučių ir žinučių skaičius buvo per mažas, kad būtų užskaitytas. Europos transliuotojų sąjunga neatskleidžia, kurioje šalyje įvyko incidentas, nes baiminasi, kad kitų konkursų metu galėtų būti bandoma paveikti balsavimą.

Ispanijos televizija TVE netransliavo viso konkurso tiesiogiai, todėl šalyje neįvyko žiūrovų balsavimas. Abiejose šalyse atlikėjus vertino nacionalinės komisijos.

Dar du nesusipratimai įvyko finalo metu. Vengrijoje žiūrovų skambučiai negalėjo būti suskaičiuoti dėl techninių problemų. Kadangi trumposios SMS žinutės galėjo būti suskaičiuotos, jos buvo įskaitytos kaip žiūrovų nuomonė, o dar 50 proc. įvertinimų sudarė nacionalinės komisijos nuomonė.

Dar vienas nesusipratimas įvyko Norvegijoje. Dėl techninės klaidos nebuvo įmanoma suskaičiuoti žiūrovų balsų, todėl balus taip pat skyrė nacionalinės komisijos nariai.

Dar kelios šalys buvo paskelbusios nusiskundimų dėl balsavimo „Eurovizijos“ metu, tačiau S. Stockselius ju nekomentavo.

Konkurso pusfinalius ir finalą šiais metais stebėjo per 122 mln. televizijos žiūrovų. Maskvoje vykęs konkursas laikomas didžiausiu iš iki šiol vykusių. Jo nugalėtoju tapo Norvegijos atstovas Alexanderis Rybakas.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių