Teatre „Lėlė“ – Šekspyras džiazo ritmu

Lapkričio 12 d. 18.30 val. Vilniaus teatre „Lėlė“ laukiama dar vieno naujo spektaklio – „Vardan tos...“.

Jaunatviškų bangų į „Lėlės“ teatrą įnešę jaunieji lėlininkai kartu su kolegomis Marta Šakalyte, Simonu Storpirščiu bei vyresniaisiais „Lėlės“ teatro aktoriais Irmantu Jankaičiu, Dalium Butkum ir Lijana Muštašvili intensyviai ruošiasi judesio vaidinimo pagal Williamo Šekspyro tragediją „Romeo ir Džiuljeta“ premjerai.

Artėjančios premjeros režisierius – žinomas aktorius ir bardas Arnoldas Jalianiauskas, kompozitorius – džiazo atlikėjas Vytautas Labutis, kostiumus sukūrė dailininkas Viktoras Binkis.

Kaip teigia spektaklio režisierius A. Jalianiauskas, „sumanymą statyti šį vaidinimą inspiravo Vytauto Labučio muzika. Kai atlikėjas padovanojo man savo išleistą plokštelę „The Layers/Sluoksniai“ paklausiau ir iškart supratau, kone visu kūnu pajutau, kad ta energetika ir džiazo ritmai, kuriais alsuoja Labučio muzika, sutampa su Šekspyro kūriniu „Romeo ir Džiuljeta“.

Žongliruodami kaukėmis ir manipuliuodami savo kūnais it marionetėmis jaunieji aktoriai Karolis Algimantas Butvidas, Šarūnas Datenis, Indrė Liutkevičiūtė, Imantas Precas, Asta Stankūnaitė, Jūratė Trimakaitė, Dainius Zeinalovas ir Edita Zėčiūtė ragina žiūrovus bent mintimis prisiliesti prie visais laikais aktualių meilės paieškų. Antrindamas jiems, spektaklio režisierius sako norintis tikėtis, kad „į spektaklį atėjęs žiūrovas susimąstys apie pavadinimo prasmę. Norėčiau, jog tas kovas ir konfliktus scenoje stebintys pabandytų surasti sau pratęsimą žodžiams „vardan tos...“. Tarkim – „... meilės“.

„Vardan tos...“ – džiazo muzikos ritmais alsuojantis judesio spektaklis, kuriame žodžiais grindžiamą teatrą keičia pantomimos, akrobatikos, šokio, fizinio ir kaukių teatro išraiškos priemonės. Didžiojoje „Lėlės“ scenoje atgimsta Montekių ir Kapulečių šeimų nesantaika, kurios epicentre – jaunuolių meilės tragedija.

Spektaklyje efektingai naudojamos stilizuotos Commedia Delll'arte kaukės, karnavališki kostiumai, o aktorių judesio plastika grindžiama lėlių teatro formomis.

Bilietai į spektaklį platinami teatro „Lėlė“ kasoje.

Nori kvietimų į spektaklį? Dalyvauk konkurse!


Šiame straipsnyje: lėlėteatrasVardan tos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių