Teatre „Atviras ratas" - trys kūrybinės naujienos

Septintąjį sezoną rugsėjo pabaigoje pradėsiantis teatras „Atviras ratas" žada tris premjeras.

Dauguma spektaklių teatre toliau bus statomi pagal pačių kūrėjų – aktorių ir režisierių – parašytas pjeses, pranešė teatras.

Pirmoji septintojo kūrybinio sezono naujiena atkeliauja iš pavasario. Tai premjerinis, gegužės pabaigoje pastatytas vienos dalies spektaklis „Brangioji mokytoja" pagal to paties pavadinimo 1980 merais Liudmilos Razumovskajos parašytą pjesę.

Spektaklį režisavo Ieva Stundžytė, jame mokinių vaidmenimis profesionalioje scenoje debiutuoja jauni Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Aido Giniočio kurso studentai: Gelminė Glemžaitė, Danas Kamarauskas, Jurgis Marčėnas, Gabrielius Zapalskis. Mokytojos vaidmenį atlieka „Atviro rato" aktorė Vesta Šumilovaitė.

„Brangioji mokytoja„ – tai skaudžiai aštrus ir pavojingu jaunystės maksimalizmu pulsuojantis spektaklis, nagrinėjantis opią jauno žmogaus ir jį supančio suaugusiųjų pasaulio santykių temą“, - teigiama pranešime.

Šį spektaklį rudenį galės išvysti ne tik Vilniaus, bet ir mažesniųjų Lietuvos miestų žiūrovai.

Antroji kūrybinė naujiena - spektakls „1/3 gyvenimo", kuris spalio viduryje bus pristatytas Menų spaustuvėje.

Spektaklio idėjos autorius ir režisierius Justas Tertelis sako, kad kūrybinė grupė stengiasi pažvelgti į šiandieną ne tik iš sąmoningosios, racionaliosios, logiškosios pusės, o siekia atrasti tai, kas slepiasi po racionalumo kauke.

Šiame spektaklyje kartu su „Atviro rato" aktoriais Marija Korenkaite, Vesta Šumilovaite, Jonu Šarkumi, Vytautu Leistrumu vaidins Šarūnas Banevičius ir Ainis Storpirštis.

Gruodžio pradžioje savo naujausią spektaklį pristatys režisierė Ieva Stundžytė.

„Penkios, skirtingų profesinių patirčių turinčios aktorės varijuoja savo tiesioginės profesijos - aktorės - tema, pasitelkdamos Ofelijos įvaizdžio keliamas asociacijas. Vykstantis kūrybinis procesas reikalauja drąsos, atvirumo ir ne tik. Kol kas darbinis kuriamo spektaklio pavadinimas išlieka toks pat, kaip ir pjesės „Aš, tu ir Ofelija„, kurios gimimo priežastis - teatras“, - sako režisierė.

Septintojo kūrybinio sezono pradžią teatras Atviras ratas skelbs rugsėjo 18 dieną Menų spaustuvės Juodojoje salėje. Čia bus rodomos A.Giniočio biografinės improvizacijos „Lietaus žemė", praėjusiais metais nominuotos Auksinio scenos kryžiaus apdovanojimui kaip geriausias nacionalinės dramaturgijos pastatymas.

„Simboliška, kad penktaisiais kūrybinio gyvavimo metais teatras Atviras ratas, išgarsėjęs to paties pavadinimo autobiografinėmis improvizacijomis, nėrė į biografinių improvizacijų sūkurį, leidusį jautriai, pasakojant realių žmonių gyvenimo istorijas, kalbėti apie bene skaudžiausią XX amžiaus Lietuvos istorijos tarpsnį: tarpukarį ir pokarį", - teigiama pranešime.


Šiame straipsnyje: Atviras ratasteatraskultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių