Teatras „Atviras ratas“ susiruošė į Klaipėdą

Lapkričio 14-ąją uostamiestyje, Žvejų rūmuose, du režisieriaus Aido Giniočio spektaklius parodys vienas jauniausių ir perspektyviausių šalies teatrų „Atviras ratas“.

Įkurtas 2006-aisiais ir tais pačiais metais tapęs tarptautinės vaikų ir jaunimo teatrų organizacijos ASSITEJ nariu „Atviras ratas“  šiemet švenčia trejų metų gimtadienį.

Vilniuje reziduojantis „Atviras ratas“ -  tai 12 aktorių, baigusių Muzikos ir teatro akademijos magistrantūrą, iš Vlado Bagdono ir A.Giniočio vadovaujamo kurso. Jaunieji aktoriai patys rašo ir realizuoja savo dramaturgiją, spektakliuose ypač šiltai ir profesionaliai analizuoja šiuolaikinio gyvenimo realijas, smagiai žaidžia žinomų pasakų ir apysakų tekstais.

Per trejus gyvavimo metus „Atviras ratas“ sukūrė septynis spektaklius: autobiografines improvizacijas “Atviras ratas”, 2005 m. pelniusias „Auksinį scenos kryžių“ už geriausią metų spektaklį jaunimui; „Pabėgimą į Akropolį“ - pagal  aktorės, pradedančios dramaturgės Marijos Korenkaitės pjesę, monospektaklius „Išlaisvinti Žaną“ (rež. Ieva Stundžytė) ir aktoriaus Justo Tertelio „PRA“ pagal jo paties pjesę, satyrinę agitaciją pagal Kazio Binkio kūrybą „Sparnuotasis Matas“ ir du vaikiškus spektaklius „DiViDukas“ bei „Senelės pasaka“.

Šeštadienį Klaipėdos žvejų rūmuose „Atviras ratas“ pristatys du režisieriaus A.Giniočio su šio teatro aktoriais sukurtus spektaklius.

Vidurdienį jie parodys muzikinį vaidinimą - improvizaciją ne tik vaikams „Senelės pasaka“ pagal Salomėjos Nėries eiles. Pasaka, daugeliui primenanti vaikystę ir tikėjimą paprastais stebuklais, - pirmoji jaunųjų aktorių dovana patiems mažiausiems žiūrovams bei jų tėveliams. Tai spektaklis, kuriame atgiję žinomų pasakų personažai - Žąsinas Moliūgas, trečias brolis Jonas, Našlaitėlė, žalčio žmona Eglė bei daugelis kitų, - atvirai ir žaismingai pasakoja savo pačių neįtikėtinas istorijas bei drąsiai kviečia mažuosius kurti pasaką kartu. “Senelės pasaka” apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“ kaip geriausias spektaklis vaikams.

Tą patį vakarą bus galima pamatyti naujausią „Atviro rato“ spektaklį „Pabėgimas į Akropolį“. Pjesė parašyta jaunos aktorės Marijos Korenkaitės, kuri ir vaidina Živilę - mergaitę, bėgusią į vaizduotėje susikurtą svajonių pasaulį. Prekybos centras „Akropolis“ mažo miestelio Rokiškio rajone gyventojos Živilės fantazijose tampa vieta, kur, regis, yra visko. Tačiau, kad visko gali būti ir per daug, paaugliams Živilei ir jos bendražygiui Dariui paaiškėja ne iš karto. Septyni „Atviro rato“ aktoriai visuomenės kritiką scenoje pateikia ironiškai, valiūkiškai juokaudami ir kartu subtiliai užčiuopdami kasdienius skaudulius.

2007-aisiais nacionalinės dramaturgijos festivalyje „Versmė“ M.Korenkaitės pjesė „Pabėgimas į Akropolį“ pateko į geriausių kūrinių penketuką, o po metų - antrajame festivalio etape - už geriausią režisūrą buvo apdovanotas spektaklio režisierius A.Giniotis. Šio spektaklio kūrybinė grupė šiemet buvo nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“ nacionalinės dramaturgijos kategorijoje.

KUR: Žvejų rūmuose (Taikos pr. 70, Klaipėda).

KADA: lapkričio 14 d. 12 val. - „Senelės pasaka“, 18 val. - „Pabėgimas į Akropolį“.

KAINA: „Senelės pasaka“ - 12-15 litų, „Pabėgimas į Akropolį“ - 25-30 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių