Tautiška muilo opera - „Širdys paklydėlės“

Purkštaujantiems, kad lietuviai nemoka kurti ašaras spaudžiančių melodramų, serialų tėvas Rolandas Skaisgirys pateikė tikrą tautišką muilo operą.

Ketvirtadienį vienoje sostinės vyninėje iškilmingai pristatytas rudenį prasidėsiantis TV3 serialas "Širdys paklydėlės". Jos siužetas – ne prastesnis už meksikietiškas meilės ir neapykantos vingrybes: pamesti ir po daugelio metų atrandami vaikai, pagrindiniam herojui dingusi atmintis, verksmingos pelenių kovos už būvį ir meilę.

R.Skaisgirys patikino, kad "Širdžių paklydėlių" scenarijus paremtas dviem tikromis istorijomis – senelių, atsidūrusių globos namuose, dramos ir prostitucijos pinklės, užmestos ant jaunų merginų.

Serialo kūrėjai apie naująjį kūrinį kalbėjo lakoniškai – siūlė patiems įvertinti rudenį. Prasitarė tik tiek, kad "Širdžių paklydėlių" istorija prasideda nuo jauno verslininko, kurį vaidina Andrius Kaniava, tragedijos – žmona miršta gimdydama, o vėliau bare prostitutė ant jo užsiundo savo pažįstamus. Šie apiplėšia jauną vyrą ir sumuša taip, kad šis praranda atmintį, o su ja – likusią šeimą ir dukrelę. Po 20 metų vyras jau turi kitą šeimą ir itin konfliktišką dukrą, o praeitis iškyla tik sapnuose.

Jei serialas išties kurtas pagal muilo operos taisykles, istorijos vingius nesunku atspėti: viena dukra turėtų vaduotis skurde, kita – džiaugtis turtais, o susitiktų ištikus nelaimei – pagrobtos sąvadautojų, draugautų tol, kol paaiškėtų, kad jos – seserys, paskui – tėvo ir dukrų kelias į šeimą ir laimę. O ar teorija pasitvirtins, paaiškės naujajame TV3 sezone.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių