Tarptautiniame muzikos festivalyje „Velnio akmuo“ pasirodys žymieji prancūzai „Nightmare“

Tarptautiniame muzikos festivalyje „Velnio akmuo“ pasirodys Prancūzijos „Heavy/Power“ metalo muzikos veteranai „Nightmare“.

Susikūrę 1979 metais „Nightmare“ buvo viena pirmųjų savo šalies grupių, sugebėjusių pasiekti pripažinimą plačiu mastu. Per savo karjerą grupė sugrojo šimtus koncertų kartu su tokiais kolektyvais kaip U.D.O., „Def Leppard“, „Blind Guardian“ ir begale kitų. Visgi išleidęs du sėkmingus albumus kolektyvas gan netikėtai 1987 metais savo veiklą nutraukė ir į sceną grįžo tik po 12 metų pertraukos. Praėjusiais metais grupė su trenksmu paminėjo 30-ies metų jubiliejų, ką vainikavo leidybinė sutartis su žymia leidybos kompanija „AFM Records“. 

Sugrįžę į aktyvią sceną „Nightmare“ jau spėjo išleisti penkis albumus, kuriuos muzikos kritikai įvertino itin palankiai. Tai liudija ir tas faktas, kad šiais metais grupė yra pakviesta pasirodyti ne mažiau kaip 10-yje didžiausių ir populiariausių festivalių Europoje, tarp jų ir festivalyje „Velnio akmuo“.

„Jau kuris laikas gaudavome laiškus ir priekaištus, kad į festivalį kviečiame tik ekstremalios muzikos grupes, o tradicinio „Heavy“ stiliaus grupes ignoruojame. Nutarėme šią klaidą ištaisyti ir patenkinti tradicinio sunkiojo roko gerbėjus“ – teigia festivalio organizatorius Giedrius Gudaitis.

Anykščiuose, liepos 16-18 dienomis, įvyksiančiam festivaliui grupė ruošia ypatingą valandos trukmės programą, kurios metu pristatys 2009 metais išleistą albumą „Insurrection“.


Šiame straipsnyje: Velnio akmuo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių