Tarptautiniame Kauno kino festivalyje – geriausi filmai

Ketvirtajame Tarptautiniame Kauno kino festivalyje žiūrovai pamatys filmus, kurie yra pripažinti geriausiais kino pasaulyje. Kanų, Venecijos ir kitų svarbių kino renginių įvertintos juostos „Dėdė Būnmis, kuris prisimena savo praeitus gyvenimus“, „Libanas“, „Adriena Pal“, „Įsivaizduojamos meilės“ ir dar daug dėmesio vertų filmų Kauną ir Vilnių pasieks spalio mėnesį.

Festivalio programoje – išskirtinė galimybė išvysti Tailando menininko Apichatpongo Weerasethakulo filmą „Dėdė Būnmis, kuris prisimena savo praeitus gyvenimus“, šį pavasarį apdovanotą „Auksine palmės šakele“ Kanų kino festivalyje. Juostoje pasakojama apie sunkiai sergantį dėdulę Būnmį, kuris iš tiesų prisimena savo ankstesnius gyvenimus ir su artimiausiais žmonėmis keliauja savo prisiminimų keliais. Kanų tarptautinės žiuri simpatijas pelnė ši magiška, paslaptinga ir įkvepianti komedija ne tik apie sielų persikūnijimą, bet ir apie žmogaus ryšį su gamta ir savąja žeme.

Kauno kino festivalio žiūrovai turės galimybę susipažinti su kino vunderkindu vadinamo 21 metų režisieriaus Xaviero Dolano kūryba. Jaunas kūrėjas iš Kanados šiemet jau antrąjį savo filmą pristatė Kanų kino festivalyje ir sulaukė ne tik ovacijų, bet ir „Jaunojo žvilgsnio“ prizo. Meilės drama „Įsivaizduojamos meilės“ pasakoja apie neįprastą jaunų žmonių meilės trikampį, augančią aistrą, kovą dėl dėmesio ir daro tai stilingai kaip tik įmanoma.  Filmo garso takelis  turi daug šansų tapti kultiniu. Kino kritikai režisieriaus braiže įžvelgia susižavėjimą tiek Woody Allen‘o, tiek Pedro Almodovaro, tiek Jean-Luc Godardo kūryba.

Į bekompromisį karą nusvies 2009-ųjų Venecijos festivalio „Auksinio liūto“ prizininkas Izraelio režisieriaus Samuelio Maozo filmas „Libanas“. Jame režisierius parodė tai, ką pats, būdamas dvidešimtmetis, patyrė per Libano karą. S. Maozą taip traumavo šie išgyvenimai, jog jam prireikė 25 metų, kol sukaupė pakankamai stiprybės, kad pastatytų šį filmą. Tai – juosta apie karo mašiną, kuri nerūpestingus jaunuolius gali akimoju paversti negailestingais žudikais.

Kauno kino festivalis kviečia susipažinti su vengrų režisierės Ágnes Kocsis juosta „Adriena Pal“. Ši režisierė – viena iš vos trijų moterų režisierių, kurių filmai šiais metais buvo pristatyti Kanų kino  festivalio oficialioje programoje. Ten „Adriena Pal“ buvo įvertinta Tarptautinės kino kritikų asociacijos (FIPRESCI) prizu. Filmas pakvies leistis į kelionę savęs pažinimo link. Ekrane žiūrovai pamatys vienišos medicinos sesers Piroškos, pasiryžusios surasti vaikystės draugę,  istoriją. Tai neįprastas kelio filmas – per margaspalvę visuomenę, skirtingų socialinių sluoksnių žmonių gyvenimus ir likimus.

„Kauno kino festivalis su didžiausiu malonumu pristato tarptautiniu mastu įvertintus filmus, keliaujančius po viso pasaulio kino festivalius, - sakė festivalio programos sudarytojas Tomas Tengmarkas. – Kanuose įvertinti filmai „Dėdulė Būnmis, kuris prisimena savo praeitus gyvenimus“ ir „Adriena Pal“ bus išskirtinai rodomi tik Kaune.“  

Ketvirtasis Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks spalio 1 – 17dienomis Kaune ir Vilniuje, kino teatruose „Forum Cinemas“, „Pasaka“ ir „Skalvija“. Visa festivalio programa bus paskelbta jau šią savaitę.


Šiame straipsnyje: Kauno kino festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

ewpsxigq

ewpsxigq portretas
k944xk2q m88nejfs insurance bt1ocamk r4ermbcr

ewpsxigq

ewpsxigq portretas
uexs2b0z i4o0fpis insurance iwgbwz1s x7hk6j9g
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių