Tarp konkurso „Metų paletė” laureatų – interjeras vaikų darželiui

Interjero sprendimai mokykloms, vaikų darželiui, ekspozicijai vienuolyne ir net senelių globos namams – tokių įdomių projektų buvo pateikta geriausio interjero apdovanojimams „Metų paletė“. Tarptautinė konkurso komisija ovacijų Lietuvos architektams, interjero dizaineriams negailėjo ir laureatus rinko iš rekordinio, 110-ies projektų, pateiktų jau septintą kartą rengiamam konkursui, skaičiaus. Ketvirtadienio vakarą Vilniuje paskelbti „Metų paletė“ (anksčiau – „Auksinė paletė“) nugalėtojai trijose kategorijose.

Biuro kategorijoje nugalėjo reklamos agentūrai „Love“ sukurtas interjeras, kurio autoriai Dmitrij Kudin, Laura Malcaitė, Monika Zelmickaitė. Pagrindinį apdovanojimą D. Kudin pelnė antrą kartą.

„Tikslas buvo sukurti ne tik patogią darbo aplinką, atitinkančią jaunos ir kūrybingos kompanijos dvasią, bet ir paversti įprastą biurą naujų idėjų generavimo poligonu”, – sakė interjero autoriai.

Justės Žibūdienės vaikų darželio „Taškius“ interjeras pelnė geriausio visuomeninio interjero apdovanojimą. Pasak jo autorės, į viską bandyta žiūrėti penkiamečio akimis. Vaikų darželio interjeras šviesus, kontrastingas, ryškus. Siekta išlaikyti pusiausvyrą tarp „linksmumo”, kurio taip norisi vaikams ir „saldumo”, kurio baisu padauginti. Norėjosi sukurti kitokį požiūrį į vaiko erdvę ir palikti vietos pasireikšti jam pačiam.

Gausiausiai projektų buvo pateikta privataus interjero kategorijai, kurioje laureatu tapo Dalios Jakeliūnaitės darbas „Rašytojo namai“. Intelektualūs namų šeimininkai bei specifinis erdvės išplanavimas įkvėpė sukurti minimalistinį interjerą su galimybe  įkurdinti naujai atsirandančius daiktus – knygas, meno kūrinius.

Lietuvos  Architektų sąjunga įsteigė specialų prizą, kurį pelnė Dalios Mauricaitės, Naurio Kalinausko, Aistės Nesterovaitės sukurtas interjeras Loftui 414.

Visuomenė internete taip pat balsavo ir rinko geriausius interjerus. Publikos simpatijas biuro kategorijoje pelnė jau minėtas sprendimas „Love” agentūrai, visuomeninio – renginių erdvė Kaune „Gargaras” (aut. R.Giedraitis, S.Pesenkaitė), o dailiausiu namų interjeru išrinkti Š. Šaltenės kurti apartamentai Rotušės aikštėje.

Kaip sakė vieno iš konkurso organizatorių, dažų gamintojo „Sadolin“ atstovė Edita Bruzgė, apdovanojimams pateiktų projektų gausa liudija, kad architektų, interjero dizainerių paslaugos yra vis reikalingesnės žmonėms. „Smagu, kad atskleidžiamas kūrybiškumas ir techninis išmanymas, sukuriamas fizinis ir dvasinis komfortas klientams, džiaugsmas jų akims bei jausminiams pojūčiams“, – apdovanojimų metu sakė E.Bruzgė.

Visiems interjero konkurso „Metų paletė“, kurį kartu su „Sadolin“ rengia ir žurnalas „Namas ir aš“, laureatams tradiciškai įteiktos „Sadolin“ spalvų paletės paauksuotuose dėkluose.

Laureatų sąrašas

„Metų paletės“ apdovanojimas už geriausią Visuomeninį interjerą
Vaikų darželis „Taškius“, autorė Justė Žibūdienė

II-oji vieta,  kavinė „The room“, autorės Giedrė Datenytė, Monika Zemlickaitė
III-ioji vieta, restoranas „Grill Brazil“, autoriai Rytis Mikulionis, Viktorija Kotova, Paulius Paskačimas

„Metų paletės“ apdovanojimas už geriausią Biuro interjerą
Agentūra LOVE, autoriai Dmitrij Kudin, Laura Malcaitė, Monika Zelmickaitė

II-oji vieta,  „Transimeksa“  biuras, autoriai Saulius Remeika, Tomas Zablockis, Justina Žemgulytė
III-ioji vieta, IDW MetaWood biuras,  autorės Rasa Miliūnaitė, Eglė Truskauskienė

„Metų paletės“ apdovanojimas už geriausią Privatų interjerą
„Rašytojo namai“, autorė Dalia Jakeliūnaitė

II-oji vieta  „Lobio namas“, autorius Tomas Umbrasas
III-ioji vieta Gyvenamasis namas, autorius Domantas Murauskas

„Publikos biuro interjeras“ – agentūra LOVE, autoriai Dmitrij Kudin, Laura Malcaitė, Monika Zelmickaitė

„Publikos visuomeninis interjeras“ – renginių erdvė „Gargaras“ Kaune, autoriai Rimantas Giedraitis, Skaistė Pesenkaitė

„Publikos privatus interjeras“ – apartamentai Rotušės aikštėje, autorė Šarūnė Šaltenė

Specialus Lietuvos architektų sąjungos prizas – Loftas  414, autoriai Dalia Mauricaitė, Nauris Kalinauskas, Aistė Nesterovaitė.


Šiame straipsnyje: matų paletedizainasinterjeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių