Tarp geriausių amerikiečių filmų – „Forestas Gampas“ ir „Bembis“

Filmai „Forestas Gampas“ (Forrest Gump), „Bembis“ (Bambi) ir „Avinėlių tylėjimas“ (The Silence of the Lambs) atsidūrė juostų, kurios bus saugomos kaip Amerikos nacionalinės vertybės, sąraše.

Šešiais „Oskarais“ apdovanota 1994 metų juosta su Tomu Hanksu kartu su Disnėjaus klasikiniu filmuku ir siaubo filmu su Anthony Hopkinsu bus įtraukti į  Nacionalinį filmų registrą.

Šie filmai pateko tarp 25 geriausių, kurie kasmet atrenkami saugoti Kongreso bibliotekoje. Į šių metų filmų sąrašą taip pat įtrauktas Charlio Chaplino (Čarlio Čaplino) „Vaikis“ (The Kid), 1953 metų „Pasaulių karai“ (War of Worlds), 1959 metų „Porgis ir Besė (Porgy and Bess) bei dviem “Oskarais„ apdovanota 1979 metų “Norma Rėj" (Norma Rae).

„Šie filmai yra atrinkti dėl jų išliekamosios vertės ir reikšmės Amerikos kultūrai. Reikia saugoti mūsų filmų paveldą, nes šiose kinematografinėse vertybėse yra užrašyta mūsų istorija, kultūra, atsispindi mūsų viltys ir svajonės“,  - sakoma Kongreso bibliotekininko Jameso H.Billingtono pareiškime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių