„Tarp“ festivalis finišuos pajūryje

Poeziją, vaizdą ir garsą jungiantis festivalis „Tarp“ trečiadienį pasieks Klaipėdą.

Penkmetį švenčiantis audiovizualinės poezijos festivalis „Tarp“ atkeliauja į pajūrį, kur „Švyturio menų doke“ vyks nemokama tarptautinio Berlyno poezijos filmų festivalio „ZEBRA“ darbų peržiūra, jungsis gyvai skaitoma poezija ir gyvai atliekama elektroninė muzika.

Vienintelis Lietuvoje tarpdisciplininius menus bei poeziją jungiantis tarptautinis audiovizualinės ir eksperimentinės poezijos festivalis „Tarp“ Klaipėdoje vyks trečią kartą.   Tai bus paskutinė dalis renginio, nuo spalio 20-osios migravusio po netradicines erdves didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Filmų peržiūros, performansai, parodos ir poezijos koncertai šiemet buvo surengti Vilniaus, Kauno ir Šiaulių galerijose bei pogrindžio klubuose. 

„Švyturio menų doke“ renginį rytoj 18 val. pradės svarbiausias šių metų akcentas – tarptautinio poezijos filmų festivalio „ZEBRA“ programa.

Konkursinėje pasaulinio, kas antrus metus Berlyne organizuojamo festivalio programoje dalyvauja daugiau nei 900 šimtai filmų kūrėjų iš įvairiausių žemynų kampelių. Goethe‘s instituto dėka visos filmų peržiūros „TARP“ festivalio metu vyksta nemokamai.

Geriausius atrinktus menininkų darbus iš Islandijos, Olandijos, Suomijos, Austrijos, Norvegijos, Didžiosios Britanijos, JAV bei kitų šalių pristatys festivalio „ZEBRA“ vadovas Thomas Zandegiacomo del Belas, kuris Klaipėdoje lankysis jau nebe pirmą kartą.

Po filmų peržiūros, nuo 20.30 val., prasidės vakaro programa „Tarp tekstų ir elektronikos“. Ji bandys vienu ypu suderinti gyvai skaitomą poeziją ir gyvai atliekamą elektroninę muziką.  Eksperimentinės renginio dalies metu savo kūrybą skaitys poetas, dramaturgas ir prozininkas, vaikų ir jaunimo teatro „Aušra“ režisierius Mindaugas Valiukas, jaunoji poetė Laura Valaitytė bei viena iš festivalio organizatorių „AVaspo“ grupės narė Gabrielė Labanauskaitė. Kartu nenuspėjamas elektroninės muzikos formas vystys klaipėdietis Kristijonas Lučinskas su savo projektu „Driezhas“. Jo kūryboje daugybė garsų susipina su tradiciniais ir elektroniniais instrumentais, gausu buities ir industrinių motyvų, gilių ritmų bei spalvingų melodinių linijų.

Vakaro programą užbaigs klaipėdiečių menininkų organizacijos „MeKuSa“ sukurti kino filmai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių