Tarnybiniai romanai: dviem moterims - vienas vyras

 

Kokių profesijų atstovai dažniausiai užmezga tarnybinį romaną? Atlikę tyrimą į šį klausimą atsakė Europos sociologai, rašoma „News of the World“.

Romantiškiausi žmonės, dirbantys trumpųjų skambučių tarnybų centruose

Tyrimas, atliktas įvairiose kompanijose, parodė, kad dažniausiai užmezgami tarnybiniai romanai trumpųjų skambučių tarnybų centruose: gelbėjimo, medicinos, mobiliojo ryšio ir t.t.

Romantiški santykiai tarp kolegų operatorių centruose sutinkami dažniau (36 proc.) nei tarp kitų profesijų atstovų.

Šiek tiek rečiau meilės romanus užmezga finansininkai (28 proc.), personalo darbuotojai ir IT specialistai (26 proc.).

O štai tarp mokytojų ir medicinos darbuotojų neoficialūs santykiai sutinkami gerokai rečiau: atitinkamai – 15 proc. ir 16 proc.

Moterys mėgsta flirtuoti darbe

Remiantis britų mokslininkų atlikto tyrimo rezultatais, kas trečias žmogus nors kartą gyvenime buvo užmezgęs tarnybinį romaną, 19 proc. bendradarbių griežtai laikosi subordinacijos bendraudami su bosu, o 19 proc. flirtuoja, dar 22 proc. linkę užmegzti rimtus santykius.

82 proc. moterų su malonumu flirtuoja su kolegomis vyrais, o 89 dailiosios lyties atstovių galvoja, kad flirtavimas padeda sukurti malonią aplinką darbe.

Atsiduoda bosui, norėdamos palypėti karjeros laipteliais

Tuo tarpu italų seksologų tyrimo grupei vadovavusios specialistės Serenellos Salomoni teigimu, užmezgus tarnybinį romaną žmogaus organizmas taip supurtomas, kad ne tik padidėja darbingumas, bet ir profesionalumas.

Tokią išvadą ji padarė atlikusi savanorių apklausą, kurie atvirai papasakojo apie savo meilės romanus darbe. Vienas iš penkių respondentų prisipažino, kad pirmi užmezgė romaną, o trečdalis apklaustųjų prisipažino, kad mėgino turėti artimų kontaktų su savo bosu, norėdamos palypėti karjeros laipteliais.

Be to, per tyrimą paaiškėjo, kad moterys didesnės specialistės užmegzti intymaus pobūdžio intrigas darbo vietoje: dviems moterims tenka vienas vyras.

Salomoni tvirtinimu, žmonės, kurių partneriai dirba kartu su jais vienoje kompanijoje jaučiasi gerokai laimingesni ir energingesni.

 


Šiame straipsnyje: romanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių