„Tamstoje“ – mušamųjų magas Akira Jimbo

Trečiadienio vakarą, spalio 13-ąją, visi neabejingi ritmui ir įspūdingai mušamųjų technikai rinksis   muzikos klube „Tamsta“. Čia koncertuos unikalus vieno žmogaus orkestras – Akira Jimbo.

„Yamaha“ pristatomame renginyje pasirodysiantis muzikantas – vienas geriausių Japonijos būgninkų. Per karjerą Akira Jimbo išgarsino savo vardą visame pasaulyje.

Tokijuje gimęs 51-erių muzikantas laikomas laisvu jazz fusion stiliaus muzikantu. Akira Jimbo (kartais vadinamas Akira Jinbo) yra pažįstamas dėl savo bugnų mušimo išskirtinumo, nepriklausomos kūrybos, kurioje susilieja elektriniai ir akustiniai mušamieji.

Savo kaip būgnininko muzikinę karjerą japonas pradėjo būdamas 18-os, kai prisijungė prie Keio universiteto „Light Music Society“ bigbendo. 1979-1989 metais jį išgarsino japonų jazz fusion grupė „Casiopea“, kurioje grojo iki 2006-ųjų.

Išskirtinis būgnininko stilius yra sužavėjęs tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje, o jo koncertų įrašai stulbinamai populiarūs. Dėl naudojamos ypatingos būgnų sistemos Akira Jimbo be akompanimento sugeba sudaryti įspūdį, tarsi grotų visa grupė.

2000-aisiais japonas tapo pirmuoju Azijos būgnininku, patekusiu ant prestižinio žurnalo „Modern Drummer“ viršelio. Jo vardas yra puikavęsis 2007-ųjų „100 labiausiai vertinamų Japonų visame pasaulyje“ sąraše. Be solinės kūrybos Akira Jimbo yra dalyvavęs daugybėje muzikinių projektų su skirtingais muzikantais, viena jų – garsi japonų klavišininkė ir kompozitorė Keiko Matsui.

Beje, Akira Jimbo yra pagrindinis „Yamaha Drums Japan“ produktus pristatantis atlikėjas. Minint 15-tąsias debiutavimo metines, įmonė „Yamaha“ pagerbdama jį  išleido vadinį Akira Jimbo būgną (serija MSD12AJ). Po to sekė 25-ųjų metinių  minėjimas, kurių metu buvo pristatytas ąžuolinis jo vardinis solinis būgnelis NSD12AJ.

Akiros Jimbo talentą ypač išryškina profesioliai naudojamas specialus paties pasirinktas būgnų rinkinys. Mušdamas „Yamaha“ būgnus, „Zildjian“ lėkštes bei pasitelkęs kitas technines subtilybes japonas sukuria visą komplektą skirtingų garsų ir stilių.

Šįsyk „Tamstoje“ Akira Jimbo pasirodys kaip „Vieno žmogaus orkestras“  (angl. „One Man Orchestra“). Tokių šou metu muzikantas atskleidžia neregėtas elektroninių būgnų galimybes ir iš daugybės perkusinių garsų sukuria išbaigtas melodijas, kurios drauge su neįtikėtina japono technika yra sužavėjusios tūkstančius.

Koncerto pradžia trečiadienį, spalio 13 dieną, 21 val. Bilieto kaina – 10 Lt.


Šiame straipsnyje: TamstaAkira Jimbo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių