„Tamsta muzika“: gera nuotaika, kruša ir galimai neblaivūs apsauginiai

Varėnoje savaitgalį vykusiame „Tamstos muzikos“ festivalyje karaliavo gera muzika ir šilta atmosfera. Tačiau būta ir nemalonių epizodų – galimai neblaivūs apsaugos darbuotojai, muštynės, šiukšlėse skendinti šokių aikštelė.

„Daugiau meilės ir sekso“

Paskutinis liepos savaitgalis Varėnos „Dainų slėnyje“ buvo iš tiesų karštas. Čia vyko penktadienį prasidėjęs ir dvi dienas trukęs antrasis „Tamsta muzika“ festivalis, į Varėną priviliojęs tūkstančius žmonių iš visos Lietuvos.

„Tikiuosi tai bus pats įsimintiniausias vasaros festivalis. Kuo daugiau meilės ir sekso!“, - pirmąją festivalio dieną, penktadienį, per savo pasirodymą linkėjo „Saulės kliošo“ vokalistė Justė Starinskaitė.

Smagiai pradėjusi penktadienio vakarą grupė taip užvaldė publiką, kad ši dar ilgai kartojo nuskambėjusias dainas.

Blizgančių šortukų neparodė

Dar labiau festivalio lankytojus pirmąjį vakarą įaudrino grupė „InCulto“.

Pradėję koncertą eurovizine daina „Eastern european funk“, jie nė minutei neleido publikai nurimti. Žiūrovai šoko tiek prie scenos, tiek įsitaisę „Dainų slėnio“ šlaituose.

Į sceną „Inculto“ užlipo pasipuošusi ir eurovizinės dainos apranga, matyt, ne vienas tikėjosi, jog kartojant kūrinį vyrai parodys ir gražiuosius blizgančius šortukus. Deja, taip neįvyko. Nepaisant to, jų pasirodymas abejingų nepaliko.

Svaras išrengė minią

Penktadienio koncertų maratoną užbaigė „G&G Sindikatas“. Užlipę į sceną su beprotiška energija grupės atlikėjai ja taip nuoširdžiai pasidalino su festivalio dalyviais, jog jau po kelių dainų minia vis smarkiau šoko ir dūko.

Stebint šią grupę nuo šlaito, prie scenos šokusi minia atrodė tarsi didelė banguojanti jūra.

Grupės lyderis Svaras per paskutinę dainą paprašė žiūrovų  nusivilkti viršutinius rūbus. Visi buvo taip įsismarkavę, kad akimirksniu dainos „Vienas kraujas“ metu ėmė drabužius sukti virš savo galvų.

Trisdešimt grupių

Šeštadienio vakaro  grupės bei jų pasirodymai, lyginant su penktadieniu, buvo kiek ramesni. Gal tik „Pupini sesės“ su savo „retro“ dainomis neleido publikai ramiai išsėdėti vietoje.       

Šiltų aplodismentų sulaukė ir „Leon Somov & Jazzu“ pasirodymas, tačiau panašią ugnį kaip penktadienio naktį  scenoje užkūrė tik grupė „Empty“, sudainavusi tiek naujas, tiek jau gerai festivalininkams žinomas senas dainas.

Šiais metais „Tamsta muzika“ festivalio svečiai buvo grupė  iš Švedijos „Little dragon“. Savo ypatingu muzikiniu stiliumi jie paskatino minią šokti iki pat paryčių, nors kai kurie lankytojai pasakojo, kad pasirodymas buvo ganėtinai migdantis.

Viso „Tamsta muzika“ festivalio metu pasirodė apie trisdešimt lietuviškų grupių: „Antis“, „Liūdni slibinai“,“Bitės“, Freaks on Floor“, „Gin‘Gas“, ir daugelis kitų.

Pramogų netrūko

Per festivalį dienos metu pramogų lankytojams tikrai netrūko. Vieni smagiai šoko „Gatvės šokių scenoje“, kiti žaidė azartinius žaidimus ar stalo futbolą, dar kiti mėgavosi ekstremaliais išbandymais, tokiais kaip šokimas su virve į vandenį arba praskriejimas ant lyno virš didžiosios scenos.

Kai kurie festivalio dalyviai dienos metu buvo kiek ramiau nusiteikę, todėl užsiėmė „Artotekos“ siūlomomis meno dirbtuvėmis ar tiesiog ramiu pasėdėjimu ant žolės, stebint aplinką ir nuostabią gamtą.

Festivalio teritorijoje buvo galima nusipirkti maisto bei  alkoholinių gėrimų, tačiau atsinešti savo alkoholio į festivalio zoną nebuvo leidžiama – prie įėjimo viską tikrindavo apsauga. Savo pačių atsivežtą alkoholį festivalio dalyviai galėjo vartoti viename iš dviejų palapinių miestelių, esančiame toliau nuo scenos ir kitų festivalio pramogų.

Griaustinis pasitiktas ovacijomis

Šeštadienio popietę pramogaujančius festivalio dalyvius užklupo smarkus lietus – lijo su ledukais. Iš dangaus buvo pasiųsti ir žaibai bei griaustinis.

Tačiau jaunimas dėl to nė kiek neišsigando. Griaustinio pasirodymą abiejų palapinių miestelių gyventojai pasitiko ovacijomis ir džiaugsmingais šūksniais.

Dangui barantis, vieni pasislėpė palapinėse, kiti  - po skėčiais, ir toliau linksminosi, o drąsesnieji išsirengę iki apatinių smagiai šėlo lauke.

Tamsioji festivalio pusė

Varėnos policijos komisariato viršininko pavaduotojas Gintaras Česnulevičius teigė, kad šiemet festivalis praėjo labai ramiai.

Jo žodžiais, nei vienas festivalio dalyvis į policiją nesikreipė dėl vagysčių.

Pareigūno teigimu, priešingai nei pernai, šiemet į policiją nebuvo kreiptasi ir dėl apgadintų automobilių – pernai kelių trasnporto automobilių šonai buvo specialiai perrėžti aštriu daiktu.

Tiesa, muštynių šiemet neišvengta. G.Česnulevičius nurodė, kad šeštadienio rytą festivalio teritorijoje susimušė du jaunuoliai.

Portalo žiniomis, incidentas kilo, kai vienas jaunuolis telefonu filmavo besibučiuojančius merginą ir vaikiną. Pastarajam tai nepatiko, todėl jis pareikalavo to nedaryti. Filmuotojui  nepaklusus, vaikinas priėjo arčiau ir kumščiu smogė į veidą. Šiam parkritus ir vyrukams susigrūmus, oponentus išskyrė apsauginiai.

Per incidentą telefonu filmavusiam vaikinui buvo pamušta akis. Su greitąją jis buvo nuvežtas į ligoninę, kur buvo apžiūrėtas medikų, o vėliau parašė pareiškimą policijoje.

Festivalio metu būta priekaištų ir dėl renginyje tvarką prižiūrėjusios saugos tarnybos „Kvintencija“ darbo. 

Liudininkų teigimu, apsaugininkai keliose festivalio vietose buvo pastebėti neblaivūs.

Vienas festivalio dalyvis pasakojo penktadienio vakarą matęs, kaip būrelis tvarkos prižiūrėtojų tarėsi, kas kokių alkoholinių gėrimų turi ir ką ketina vėliau vartoti. Pasak liudininko, vyrai atrodė šiek tiek išgėrę.

Kiti festivalio dalyviai teigė festivalio teritorijoje matę apsaugininkus, nuo kurių sklido alkoholio kvapas.

Šokiai šiukšlėse

Šeštadienio paryčiais prie pagrindinės festivalio scenos tevevykstant šokiams, ne tik visas šlaitas, kuriame naktį koncertą žiūrėjo jaunimas, bet ir visa šokių aikštelė buvo nuklota šiukšlėmis. Daugiausia tai buvo tuščios alaus skardinės.

Kai kurie festivalio dalyviai šiukšles metė tiesiog sau po kojomis, paioje šokių aikštelėje, nors kiek tolėliau buvo pastatytos ir šiukšliadėžės.

Todėl siaučiantiems šokių aikštelėje teko žiūrėti po kojomis, kad užmynus alaus skardinę , netektų pabučiuoti žemės. 


Šiame straipsnyje: tamsta muzika

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių