„Tamsta muzika” festivalyje – „Grammy“ laimėtojas Sam Sparro

Liepos 20 – 22 d. Varėnos saloje „Dainų slėnis” vyksiančiame „Tamsta muzika” festivalyje šiemet išvysime net tris užsienio žvaigždes. Vienas iš jų – „Grammy“ apdovanojimo laimėtojas, charizmatiškasis nuostabaus balso atlikėjas Sam Sparro, kurio kūrybą mėgsta net Adele bei Katy Perry.

Ar esate girdėjęs apie Lietuvą?

Tai bus mano pirmoji kelionė į Lietuvą, tačiau žinau, kad ji prie Baltijos jūros ir kad jūs turite nuostabių muzikos chorų. Taip pat girdėjau apie jūsų puikius krepšininkus.

Jūs kilęs iš Australijos, tad greičiausiai esate įpratęs būti gamtoje. „Tamsta muzika“ festivalyje koncertuosite mažoje salelėje prie ežero tarp miškų. Kaip jūs tai įsivaizduojate?

Skamba viliojančiai. Man patinka koncertuoti ne patalpose, lauko koncertai yra mano mėgstamiausi. Negaliu sulaukti  šio festivalio.

Kaip atlikėjas esate tikras chameleonas – gerai atrodote ir gangsterio, ir reperio amplua, nebijote būti seksualiu, juokingu. Kokį Sam Sparro mes pamatysime Lietuvoje?

Mano asmenybė scenoje priklauso nuo minios energijos.  Stengiuosi pamaitinti publiką kuo sočiau, tad jei jie provokuoja mane būti seksualiu ir pašėlusiu, tai tokiu ir būnu, bet kartais elgiuosi paprasčiau, kukliau. Tačiau visada dedu visas pastangas bent kažkiek pralinksminti žmones, juos prajuokinti.

Kaip apibūdintumėte jūsų muzikos stilių?

Mano kūrybą įtakoja amerikietiško soulo ir šokių muzika. Pavadinčiau ją alternatyvios pakraipos pop muzika. Priešpaskutinis mano albumas  buvo  labiau elektroninis, o naujausias – daugiau organiškas su gyvo garso skambesiais, aprėpiančiais disco, funk, soul, klasikinio roko, electro ir džiazo stilius.

Kokie jūsų didžiausi pasiekimai?

Grammy apdovanojimas už  singlą „Black and Gold” (“Juoda ir Auksinė”) buvo man neįtikėtinas pasiekimas, tačiau pakvietimai dalyvauti  garsiuosiuose Glastonbury ir Coachella festivaliuose taip pat išpildė visus mano lūkesčius. Nuoširdžiai - kaskart, kai įrašau naują dainą ar surengiu puikų pasirodymą, jaučiuos įgyvendinęs savo svajones.

Jūsų dainą „Black and Gold” perdainavo ir garsiosios Adele bei Katy Perry, kaip tai atsitiko?

Manau, kad  joms abiems tiesiog labai patiko ši daina. Su Adele esame draugai dar nuo tų laikų, kai nei vienas nebuvome išleidę jokio albumo, o Katy Perry buvau sutikęs kelis kartus. Tai, kad kiti dainininkai perdainuoja tavo kūrinį, labai paglosto savimeilę.

Kur sėmėtės įkvėpimo jūsų naujausiam albumui „Return to the paradise” (Sugrįžimas į rojų)?

Mane įkvėpė Niujorko miestas, „The Paradise garage” naktinis klubas  bei  vėlyvų 70-ųjų - ankstyvų 80-ųjų metų šokių ir soul muzika. Dainas rašiau iš savo gyvenimo patirties, apie išsiskyrimą su mylimu žmogumi.

„Tamsta muzika” festivalyje šiemet pirmą kartą koncertuos net trys atlikėjai  iš užsienio. Be jūsų, atvyksta „Brazilian girls” iš Niujorko bei „Electric wire hustle” iš Naujosios Zelandijos. Ką galite pasakyti apie juos?

Aš dievinu „Brazilian girls” – pats turiu keletą jų albumų ir esu buvęs jų koncertuose. Myliu jų solistę – ji nuostabi atlikėja ir man patinka, kad ji dainuoja įvairiomis kalbomis. Nesu daug girdėjęs apie „Electric wire hustle", bet tikiuosi susipažinti festivalio metu.

Ko turėtume tikėtis iš jūsų koncerto „Tamsta muzika” festivalyje ir ko tikitės jūs?

Neturiu jokių išankstinių nusistatymų, atvykstu atsipalaidavęs ir atviras naujovėms, leisiu įvykiams klostytis natūraliai. Darysiu viską kas įmanoma, kad mano koncertas paliktų neišdildomą įspūdį.  Mano muzikantai yra nuostabūs ir mūsų pasirodymai  dažniausiai primena pašėlusius vakarėlius, tad  tikiuosi, kad  minia jausis laiminga.


Šiame straipsnyje: Tamstamuzikos festivalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių