„Tamsos baikerio: keršto demono“ kūrėjai – režisieriai kaskadininkai

Kūrybinis režisierių duetas – Brianas Tayloras ir Markas Neveldine‘as išgarsėjo sukūrę pašėlusį veiksmo filmą „Adrenalinas“. Daugelis veiksmo filmų gerbėjų teigia, kad nieko panašaus nebuvo matę – siautulingas veiksmas, beprotiški kameros rakursai ir kvapą gniaužiantys efektai, skelbiama pranešime spaudai.

Holivude šie režisieriai tapo tikru atradimu. Nenuostabu, kad būtent jiems buvo patikėtas ambicingas projektas – „Tamsos baikeris: keršto demonas“.

„Man pasisekė, kad galiu kurti su šiais vyrukais“, – apie darbą su filmo režisieriais atsiliepė Tamsos baikeris – Nicolas Cage‘as. Aktorių ypač pribloškė Markas Neveldine‘as.

„Per visą savo karjerą dar nedirbau su tokiu režisieriumi kaip jis. Markas yra tarsi režisierius kaskadininkas. Jis sugalvoja ir įgyvendina tokius sprendimus, kurių nė vienas kitas režisierius nedrįstu. Pasiėmęs į rankas kamerą, jis rizikuoja savo gyvybe, kad užfiksuotų kraują stingdantį epizodą, jo nufilmuoti kadrai tiktų bet kuriai šių laikų ekstremalaus sporto laidai. Tai neįtikėtina“, – kalbėjo Nicolas Cage'as.

Apie nutrūktgalviškus režisierių filmavimo metodus jau sklinda legendos. Pateikiame interviu su režisieriais, kuriame jie pasakoja apie savo naująjį filmą „Tamsos baikeris: keršto demonas“.

Koks yra Briano Tayloro ir Marko Neveldine'o stilius šiame filme? Ar atpažinsime ką nors iš ankstesnių jūsų juostų?

Brianas Tayloras: „Mes žinome tik vieną būdą, kaip kurti kiną – filmuojame kino „pankroką“. Apskritai, mes išmokome kurti kiną filmavimo aikštelėje.

Niekada neturėjome didelio biudžeto, taigi privalėdavome sugalvoti būdų, kaip filmus padaryti patrauklius akiai. Neturėdavome 150 milijonų dolerių kompiuterinei grafikai, ką galima pamatyti daugelyje Holivudo filmų, negalėjome išrašyti čekio kompiuterinės grafikos specialistui ir pasakyti: padaryk taip, kad atrodytų kietai – ne, mes turime eiti į aikštelę, patys teptis rankas, rizikuoti savo gyvybe, kad nufilmuotame istoriją taip, kad ji atrodytų kietai ekrane. Taip nusiteikę mes filmavome ir „Tamsos baikerį: keršto demoną“.

Markas Neveldine'as: „Viskas šiame filme žudo. Geresni ginklai, daugiau sprogimų – tamsesnis ir beprotiškesnis Marko Neveldine'o ir BrianoTayloro stilius“.  

Sklando legendos, kad filmavimo aikštelėje jūs rizikuojate ne mažiau už kaskadininkus. Kabote su kamera ant virvių, kad pagautumėte trokštamą kadrą. Ar jūs kada nors susižeidėte ir kam jums, režisieriams, taip rizikuoti?

Brianas Tayloras: „Dar nė viename filme nesame išsisukę be nubrozdinimų ir žaizdų.  Mes niekada neprašome kaskadininkų ar aktorių daryti to, ko patys neišdrįstume. Tokia mūsų filosofija“.

„Ir turime vieną nerašytą taisyklę – jei kaskadininkas netyčia susižeidžia filmuodamasis, tas dublis būtinai pateks į ekranus. Nemažai tokių dublių jūs pamatysite ir filme „Tamsos baikeris: keršto demonas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baiker

baiker portretas
o, labai smagu
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių