„Tai - aš“ vadovas: dar reikia aiškinti dainuojamosios poezijos svarbą

Tarptautinio dainuojamosios poezijos festivalio „Tai - aš“ vadovo teigimu, festivaliui dar sunku išgyventi, nes trūksta ir valstybės dėmesio, o privatūs rėmėjai nesupranta jo kultūrinės reikšmės, pabrėždami jo nedidelį masiškumą.

„Reikia aiškinti, kad dainuojamoji poezija yra svarbi kultūros dalis, svarbi nacionalinės kultūros sklaida. Kiti galvoja, kad tai nėra masinis žanras, kalbant apie privačius rėmėjus (...) Šito žanro specifika yra tokia, tai nėra stadionų festivalis, stadionų muzika. Tai yra kamerinis žanras“, - BNS sakė festivalio vadovas Juozas Žitkauskas.

Vis dėlto, jis teigė, kad „Tai - aš“ turi potencialo, nes sutraukiama daug dainuojamosios muzikos gerbėjų, ypač jaunimo.

„Manau, kad potencialas neišnaudotas. Daugiau kaip pusė mūsų žiūrovų yra akademinis jaunimas, studentai. Gaudami tokį finansavimą, kokį gauname, mes negalime sudaryti galimybių visiems norintiesiems ateiti į koncertus, nes tiesiog žmonės neįperka bilietų. Jei būtų didesnis finansavimas, mes galėtume bilietus dar atpiginti, kad būtų prieinamumas. O tai, kad žanras yra reikalingas, rodo ne tik festivalio, koncertų, atlikėjų didėjimas, bet ir panašių renginių atsiradimas Lietuvoje“, - pasakojo pašnekovas.

Anot jo, šiemetinis festivalio biudžetas siekia 20 tūkst. litų.

Spalio 17-23 dienomis vyksiantis festivalis pailgėjo viena diena. Šiemet be lietuvių dalyvaus atlikėjai iš aštuonių užsienio valstybių. Iš viso savo kūrinius atliks 13 užsieniečių atlikėjų ir apie 70 lietuvių, vyks 29 koncertai. Pasirodymus surengs aktoriai Rolandas Kazlas, Andrius Kaniava su sunkiosios muzikos orkestru „Musė“, Saulius ir Jokūbas Bareikiai, Gediminas Storpirštis, Olgas Ditkovskis, kiti.

Taip pat vyks keturi koncertai Latvijoje ir vienas Punske Lenkijoje. Festivalis keliaus ir po mažesnius Lietuvos miestelius.

„Stengiamės, kad festivalio koncertai vyktų ne tik didmiesčiuose. Didmiesčių žmonės ir šiaip turi daugiau galimybių pasiklausyti bardų, lengviau jiems prieiti prie kultūros renginių. Taigi, didelį dėmesį skiriame mažesniems miesteliams“, - sakė J.Žitkauskas.


Šiame straipsnyje: Juozas ŽitkauskasTAI - AŠ

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių