„Tai nutiko Jemene“ – komedija ištroškusiems meilės

„Tai nutiko Jemene“ (angl. „Salmon Fishing in the Yemen“) – tai naujausia britų romantinė komedija, kurią sukūrė garsusis švedų režisierius Lasse Hallstromas, nominuotas „Oskarams“ už tokius filmus kaip „Mano šuniškas gyvenimas“ ir „Sidro namų taisyklės“.

Naujausią jo darbą „Tai nutiko Jemene“ Lietuvos žiūrovai kinuose galės išvysti jau nuo kovo 9 dienos.

L.Hallstromo juostai pagal to paties pavadinimo Paulo Torday romaną scenarijų adaptavo britų scenaristas Simonas Beaufoy, įvertintas „Oskaru“ už „Lūšnynų milijonieriaus“ scenarijų. Žavioje ir egzotika dvelkiančioje komedijoje pagrindinius vaidmenis atliko garsūs Didžiosios Britanijos aktoriai Emily Blunt, Ewanas McGregoras ir Kristin Scott Thomas.

Filmas „Tai nutiko Jemene“ buvo filmuojamas Londone, Škotijoje ir Maroke, o pirmąkart visuomenei parodytas 2011-ųjų Toronto kino festivalyje. Romantiška kino juosta pasakoja apie žuvininkystės mokslininką, kuris ne savo noru yra įtraukiamas į avantiūrą.

Įtakingas ir išradingas turtuolis šeichas Mohamedas sumano veisti lašišas aukštutiniame Jemene, kur driekiasi nederlinga žemė ir dykumos. Škotų akademikas ir žvejybos ekspertas Alfredas Džounsas (akt. Ewanas McGregoras) turi įvykdyti, atrodytų, neįmanomą misiją ir drauge pakeisti savo paties gyvenimą.

Šeichas įsitikinęs, kad lašišų veisimas ir egzotiškos žvejų varžybos praturtins jo šalies žmonių gyvenimą.

Tačiau naudos iš neįtikėtinos sėkmės istorijos išpešti sumano ir itin uoli Didžiosios Britanijos ministro pirmininko atstovė spaudai Bridžet Maksvel (akt. Kristin Scott Thomas). Moteris tikisi pelnyti populiarumo ir pagerinti savo viršininko reputaciją bei nukreipti visuomenės dėmesį nuo svarbesnių politinių sprendimų.

Skeptiškai į nerealų ir daugybės lėšų reikalaujantį šeicho sumanymą žvelgęs Alfredas sutinka pamėginti laimę, o jį lydi turtuolio nusamdyta viešųjų ryšių specialistė Harieta Četvud-Talbot (akt. Emily Blunt).

Jauna moteris stengiasi įkvėpti nelaimingai vedusiam škotui tikėjimo, tačiau jos pastangos pamažu virsta jausmais. Galbūt būtent jų Alfredui trūko, kad būtų laimingas?

Ar įmanoma dykumoje žvejoti, ar gali ten gimti meilė? Atsakymus sužinosite jau kovo 9 dieną, kai įvyks lietuviškoji filmo „Tai nutiko Jemene“ premjera.


Šiame straipsnyje: Tai nutiko Jemenefilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių