„Tado Blindos“ panelė Kristina - naujame LNK seriale

Neblėstantis aktorės Janinos Matekonytės žavesys keri ne vieną žiūrovų kartą. Moteris, suvaidinusi gražuolę turtingo grafo dukterį Kristiną, įsimylėjusią svieto lygintoją Tadą Blindą, nuo vasario pasirodys naujame LNK seriale „Mano mylimas prieše“.

Janina Matekonytė drauge su talentingu aktoriumi Gediminu Girdvainiu vaidins turtingų viešbučio valdytojų Adelės ir Mykolo porą.

Tai pirmas kartas po keturių dešimtmečių, kai Janina Matekonytė vėl filmuojasi seriale, jeigu „Tadą Blindą“, legendinį keturių serijų TV filmą, būtų galima vadinti serialu.

„Tai žavingas nuotykis, - filmavimo aikštelėje kalba Janina Matekonytė. - Ir išbandymas. Smagu dirbti jaunų gražių žmonių kompanijoje, susitikti seniai matytus kolegas - Gediminą Girdvainį, Dalią Michelevičiūtę, Brigitą Arsobaitę. Serialo režisierius jaunas, bet dirba labai kruopščiai“.

Serialo centre - keršto ir meilės istorija. Veiksmas sukasi apie turtingų viešbučio savininkų šeimą - Mykolą ir Adelę. Netikėtai žuvusio jaunuolio mirties aplinkybės veda į šią garsią ir gerbiamą, bet savų paslapčių turinčią šeimą. Panašu, kad čia įsivėlusi jauna moteris. Žuvusiojo brolis nori įsibrauti į kaltosios merginos gyvenimą ir pačiu netikėčiausiu momentu jai už viską atkeršyti. Bet meilė kaip visuomet sumaišo visas kortas.

Pasak Janinos, jos Adelės vaidmuo - įdomus, bet su ja sunku susitapatinti. „Kad susišildytum vaidmenį, reikia savyje ieškoti Adelės savybių. Ji valdinga, perdėtai rūpestinga vaikų atžvilgiu“. Žinoma dainininkė Vilija Matačiūnaitė seriale vaidina Janinos herojės dukrą Miglę.

Savo kūrybos aukštumomis Janina  vadina ne vaidmenį filme „Tadas Blinda“, o legendinį Jaunimo teatro spektaklį  „Kvadratas“ ir roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“. Dabar Janina Matekonytė savo laiką dalija LNK serialui „Mano mylimas prieše“, spektakliams Jaunimo teatre, savo teatro studijai ir koncertams po Lietuvą.

Veikli moteris visus filmavimo aikštelėje stebina savo energija ir jaunatviškumu. „Neturiu jaunystės paslapties recepto. Tai - ne mano valioje. Pati didelių pastangų nededu. Tik stengiuosi... nepykti“. Ar tuo ji visiškai nepanaši į naujojo serialo heroję? „Adelei  nuolat tenka kautis, o tai - įdomu“, - apie naują vaidmenį seriale „Mano mylimas prieše“ kalba aktorė Janina Matekonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių