„Tadas Blinda. Pradžia“ tapo pelningiausiu filmu Lietuvoje

Istorinis lietuvių veiksmo filmas „Tadas Blinda. Pradžia“ tapo daugiausiai pajamų nuo nepriklausomybės atkūrimo surinkusiu filmu Lietuvoje.

Pranešama kad lietuvių filmas, surinkęs per 3,7 mln. litų pajamų, aplenkė iki tol pelningiausiųjų sąraše pirmavusį JAV filmą „Įsikūnijimas“. Filmą „Tadas Blinda. Pradžia“ peržiūrėjo beveik 300 tūkst. žmonių.

„Tai labai asmeniška, bet prisimenu, kad dar kuriant filmą netrūko pokalbių apie planuojamus rezultatus, žiūrovų skaičių. Daug kas prognozavo, kad pajamos neviršys 2 mln. litų. Pats visada susilaikydavau nuo komentarų, nes tokie mano prietarai. Tik tyliai sau viduje pagalvodavau: “Tikiu, kad bus daugiau„. To garsiai nesu pasakęs. Tačiau dabar, kai taip atsitiko, esu dukart laimingesnis – dėl to, kad pasiekėme puikų rezultatą ir dėl to, kad įsitikinau – svajoti ir tikėtis reikia tyliai, romiai savo viduje“, – pranešime cituojamas režisierius Donatas Ulvydas.

Lapkričio pradžioje lietuvių filmas tapo žiūrimiausiu Lietuvos kino teatruose rodytu filmu per visą nepriklausomybės laikotarpį.

Juostos biudžetas buvo apytikriai 1 mln. eurų., t.y. apie 3,45 mln. litų. Didžiąją dalį, per 2 mln. litų, skyrė Kultūros ministerija.

"Beveik visi į šią juostą investuoti valstybės ir privačių rėmėjų pinigai buvo išleisti Lietuvoje – atsiskaitėme už paslaugas ir mokėjome atlyginimus. Vien nuo kino teatruose parduotų bilietų į valstybės biudžetą kaip pridėtinės vertės mokestis (PVM) nukeliaus apie 700 tūkst. litų. Kadangi nuo šių metų lietuviško kino finansavimui yra skiriama 60 proc. PVM mokesčio surinkto už kinuose rodomus filmus – apie 400 tūkst. litų grįš kaip parama kino kūrėjams“, – sakė  prodiuseris Žilvinas Naujokas.

D.Ulvydas ir Ž.Naujokas artimiausiu metu vėl grįžti prie T.Blindos istorijos neketina, esą Lietuvai reikia subręsti antrajam tokio masto kino įvykiui.


Šiame straipsnyje: Tadas Blindapelnasfilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

irmis

irmis portretas
prastas filmukas, nesulyginsi su senuoju pastatymu

asss

asss portretas
a pagal dabartines kainas jis 30 000000 butu kainaves
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių