T. Bekmambetovas: A.Linkolnas – kaip Visockis: paprastas ir aiškus

„Tai istorija ne apie vampyrus, o kovą prieš juos“, - trumpai naująjį savo filmą „Abraomas Linkolnas. Vampyrų medžiotojas“ pristato rusų režisierius Timuras Bekmambetovas.

A. Linkolnas pirmasis žmonėms parodė, jog galima išsilaisvinti iš savo baimių, „todėl ši mintis ir tapo kertiniu filmo akmeniu“, - tvirtino filmo režisierius. Savo filmą jis pavadino „labai neįprastu“. „Tai – ne tęsinys, ne priešistorė, o savarankiškas pasakojimas apie didį žmogų, XIX amžiuje pakeitusį pasaulį“ – sakė T.Bekmambetovas. Ir pagrindinį filmo herojų apibūdino lakoniškai: „jis – kaip Visockis: paprastas ir aiškus“.

Filmo prodiuseris Timas Burtonas patvirtino, kad „amerikiečiai į A. Linkolną visuomet žiūrėjo kaip į superherojų. Jis – tikra XIX amžiaus legenda“. Todėl pagrindiniu filmo herojumi tapo būtent šis JAV prezidentas.

Keista, tačiau šiame filme nėra nei vienos pasaulinio lygio kino žvaigždės. Režisierius T. Bekmambetovas atrėžė, „žvaigždžių mums nereikia. Juk pagrindinė filmo žvaigždė – A. Linkolnas, todėl kūrybinė grupė nenorėjo šios asmenybės užgožti skambiomis pavardėmis“. Todėl pagrindinis vaidmuo filme atiteko ne itin žinomam teatro aktoriui Benjaminui Walkeriui. Vaikinas tris mėnesius uoliai treniravosi, ir todėl pagrindines kovų scenas atliko pats.

Ties filme matomais specialiais efektais darbavosi net 40 geriausių Rusijos kaskadininkų, o kovų scenas kūrė garsus rusų choreografas Igoris Cajus.

Filmo „Abraomas Linkolnas: vampyrų medžiotojas“ dizaineris, prancūzas François Audouy labiausiai didžiuojasi istoriniu filmo tikslumu. Anot dizainerio, kūrybinė grupė turėjo laisvą prieigą prie Prezidento, Kongreso rūmų bibliotekos, A.Linkolno bibliotekos Spingfilde ir A.Linkolno muziejaus archyvų. „Nemaniau, kad sulauksime tokio palaikymo. Pritarimą filmavimo darbams išreiškė net ir garsūs A. Linkolno gyvenimą tyrę istorikai, bibliotekų bei archyvų darbuotojai ir tiesiog eiliniai amerikiečiai“, - nuostabos neslėpė dizaineris. Kai kurios scenos buvo filmuojamos tose vietose, kur jos iš tiesų įvyko, keliose jų netgi panaudojant muziejuose slypėjusius daiktus.

Filme pasakojama apie tai, kad nuo jaunų dienų A. Linkolnas gyveno dvigubą gyvenimą. Dienomis jis mokėsi, mylėjo ir dirbo norėdamas tapti prezidentu, o naktimis eidavo į medžioklę, kurioje, apsiginklavęs sidabriniu kirviu, negailestingai triuškino jo šeimos ir visos žmonijos priešus – pavojų keliančius vampyrus. Net ir tuomet, kai JAV siaubė Pilietinis karas ir vilnijo vergovės panaikinimo idėja, prezidentas nei akimirkai nepamiršo pagrindinės savo gyvenimo misijos ir toliau uoliai vykdė aštriadančių kraujasiurbių vendetą.

Timo Burtono prodiusuotas veiksmo trileris, prisodrintas efektingų kovų scenų ir specialiųjų efektų – jau Lietuvos 3D kino ekranuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių