Šviežią alternatyvos gūsį atveš „Greenhouse Effect“

Koncertų ciklas „Klaipėda Goes Indie“ šį šeštadienį žengs pirmą žingsnį ir uostamiesčio klube „Roxy“ pristatys italų post roko grupę „Greenhouse Effect“.

Pastaruoju metu pajūrio alternatyviosios scenos gerbėjams vis labiau kenčiant gyvų pasirodymų troškulį, šviežią vėjo gūsį žada naujos renginių serijos organizatoriai.

„Klaipėda Goes Indie“ vardu įvyks trys koncertai, kurių metu melomanai galės susipažinti su grupėmis, atliekančiomis ganėtinai skirtingos koncepcijos roką: pirmajame renginyje balandžio 4 dieną pasirodys italai „Greenhouse Effect“, mėnesio pabaigoje vieninteliam koncertui Lietuvoje ant klubo „Roxy“ scenos užlips kanadiečių duetas „The Handsome Furs“, o gegužę - suomiai „Rubik“.

„Uostamiestyje pastaruoju metu koncertų netrūksta, tačiau daugiausiai čia muzikuoja lietuviškos popestrados atlikėjai. Tikimės užpildyti jau gerokai apmirusią intelektualiosios ir meninės muzikos nišą, kurioje svarbu ne įtikti rinkai, o ją kurti“, - teigė renginio organizatoriai.

Šeštadienį koncertuosianti „Greenhouse Effect“ grupė - iš Venecijos kilę muzikantai, kuriuos vienija bendras pomėgis, - instrumentinės kompozicijos ir niekada nesibaigiantys garso tyrinėjimai.

„Greenhouse“ - tai garsas ir aplinka, „Effect“ - ką patiriame įrašų studijoje, - viename interviu savo projekto pavadinimo reikšmę aiškino grupės bosistas Alessandro Bordone. - Mūsų tikslas - viską sujungti ir atkurti gyvai. O tai tikrai nėra lengva.“

Su Italijos pogrindžio scena save tapatinantys muzikantai teigia, jog labiausiai jų kūrybą veikė tokie post roko grandai kaip „Mogwai“ bei „Explosions In The Sky“. Taip pat neslepiamos simpatijos ir „Lamb“, „Radiohead“, „Nine Inch Nails“ muzikai.

„Greenhouse Effect“ kol kas išleido vienintelį albumą „Al mio Risveglio“, kuris buvo gyvai įrašytas teatre. Tačiau tai nereiškia, jog grupė savos kūrybos turi tik vienam albumui. Pasirodymo metu Klaipėdoje „Greenhouse Effect“ atliks dviejų dalių pusantros valandos trukmės programą.


Šiame straipsnyje: Greenhouse Effect

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių