Šveicarijoje mirė vienintelis rašytojo V.Nabokovo sūnus

Šveicarijoje būdamas 77 metų mirė Amerikos operos dainininkas ir vertėjas Dmitrijus Nabokovas - vienintelis rusų literatūros klasiko Vladimiro Nabokovo sūnus.

Tai, remdamasis Nyderlandų laikraščiu „NRC Handelsblad“, pranešė Newsru.com.

Šią informaciją patvirtino telefonu nuo seno Dmitrijaus Nabokovo draugė ir kolegė, italė rašytoja Serena Vitale. Pasak jos, mirtis D.Nabokovą ištiko ketvirtadienį, vasario 23-čiąją, maždaug 3-čią valandą nakties vienoje Šveicarijos klinikų.

„Oficialių laidotuvių nebus“, - pažymėjo S.Vitale. Nabokovas jaunesnysis išėjo iš gyvenimo Šveicarijos vakariniame Montrė mieste, kur prieš 35 metus mirė jo tėvas. D.Nabokovas nepaliko įpėdinių.

S.Vitale pranešė, kad pastaraisiais mėnesiais Dmitrijus Nabokovas sunkiai sirgo.

D.Nabokovas gimė 1934 metų gegužės 10 dieną Berlyne. Nabokovas jaunesnysis, baigęs Harvardo universiteto istorijos ir literatūros fakultetą, buvo pagrindinis tėvo literatūrinio palikimo saugotojas.

Jis taip pat sėkmingai dainavo operose. Dmitrijus laimėjo debiutantų konkursą drauge su Luciano Pavarotti (Lučanu Pavaročiu) ir tuo pačiu laiku su būsima Italijos žvaigžde debiutavo Giacomo Puccini (Džakomo Pučinio) operoje „Bohema“.

Jis išvertė į anglų ir italų kalbas keletą savo tėvo apysakų, pjesių ir romanų.

2008 metais D.Nabokovas nusprendė išleisti paskutinį tėvo romaną, pavadintą „Laura ir jos originalas“.

Pats rašytojas testamente nurodė sudeginti kūrinį po jo mirties. Tačiau jo našlė Vera, kuri mirė 1991 metais, nesiryžo įvykdyti šio nurodymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių