Švedijos sosto įpėdinė Victoria pagimdė dukrytę

Švedijos sosto įpėdinė princesė Victoria anksti ketvirtadienį pagimdė dukrytę, kuri dabar yra antroji eilėje į švedų karūną, vienoje Stokholmo ligoninėje žurnalistams pranešė naujagimės tėvas princas Danielis.

„Šį rytą 4 val. 26 min. (5 val. 26 min. Lietuvos laiku) gimė 51 cm ūgio ir 3,280 kg svorio labai miela maža princesė“, - sakė sosto įpėdinės sutuoktinis.

„Šiuo metu mano emocijos liejasi per kraštus“, - sakė jis ir pridūrė, kad ir motina, ir vaikas jaučiasi gerai.

„Man išeinant iš kambario, mažoji princesė miegojo ant savo motinos krūtinės, jos atrodė labai mielai, - žurnalistams kalbėjo sujaudintas Danielis. - Mažoji dukrytė ir sosto įpėdinė laikosi labai gerai“.

Sutuoktiniai į Karolio ligoninę Solnos priemiestyje atvyko kelios minutės prieš 1 val. nakties.

Vidurdienį prie karališkųjų rūmų turi būti paleista 21 šūvio salvė, o naujagimės vardas turi būti paskelbtas artimiausiomis dienomis.

Victorios ir Danielio, nekilmingo jos buvusio asmeninio trenerio ir sporto klubo savininko, pasakiška santuokos ceremonija įvyko 2010 metų birželio 19 dieną. Pernai rugpjūtį karališkieji rūmai paskelbė, kad Victoria laukiasi.

34 metų Victoria, kuri vieną dieną taps trečiąja Švedijos monarche moterimi, šalyje yra labai populiari.

Kelios per praėjusius metus atliktos apklausos parodė, jog dauguma švedų soste labiau norėtų matyti ją, o ne nuo 1973-iųjų valdantį jos tėvą karalių Carlą XVI Gustafą, dėl kurio pernai kilo keli skandalai.

Naujagimė yra pirmasis karaliaus ir karalienės vaikaitis.

Švedija visą naktį nekantriai laukė naujienų apie gimimą, nes po vidurnakčio karališkieji rūmai patvirtino, kad princesė atsigulė į ligoninę.

Danielis sakė, kad gimdymo metu „gana smarkiai nervinosi“ ir kad nukirpo naujagimės virkštelę. Pasak jo, vardas bus paskelbtas vėliau šią savaitę.

1980-aisiais, treji metai po Victorios gimimo, Švedija pakeitė konstituciją, kad sostą galėtų paveldėti vyriausias monarcho vaikas, nepriklausomai nuo jo lyties. Anksčiau Švedijos sostą galėdavo paveldėti tik vyrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių