Sutikdami Naujuosius metus vilniečiai rinkosi rusišką televiziją

Pirmasis Baltijos kanalas (PBK) skelbia, kad naujametę naktį Vilniuje jis tapo žiūrimiausiu TV kanalu.

Teigiama, kad PBK 10 proc. punktų aplenkė antrojoje pozicijoje atsidūrusį LTV su 16 proc. dalimi pagal žiūrėtą laiką (share).

2010-ųjų sausio 1-ąją PBK vis dar buvo tvirtai prikaustęs vilniečių dėmesį ir liko žiūrimiausiu TV kanalu sostinėje, o penkių didžiųjų Lietuvos miestų auditorijoje PBK buvo antras žiūrimiausias kanalas po TV3.

PBK šventinė programa buvo išties įspūdinga. Jau tradicija yra tapę per didžiąsias žiemos šventes prisiminti auksinius visų laikų kino hitus: "Ivanas Vasiljevičius keičia profesiją", "Kaukazo belaisvė, arba Nauji Šuriko nuotykiai", "Operacija "Su Naujaisiais metais" bei kitus.

Šiemet PBK žiūrovai ne tik džiaugėsi klasika tapusia "Likimo ironija, arba Po pirties", tačiau išvydo ir jos tęsinį – "Likimo ironija, arba Laimingų Naujųjų" bei sužinojo kaip Naujuosius sutinka pamėgtojo filmo herojai bei jų vaikai mūsų dienomis.

Naujuosius PBK sutiko su "Olivjė šou". Jame pasirodė Andrejus Malachovas, Anastasija Zavorotniuk, Levas Leščenko, Alla Pugačiova, Valerijus Meladze bei kitos pirmojo ryškumo Rusijos scenos žvaigždės.

"Tai nieko nestebina, nes Vilniuje visai kita gyventojų tautinė sudėtis. Kitataučiai sudaro nemažą dalį, ne paslaptis, ir rusų kalba transliuojantis radijas Vilniuje populiariausias", - portalui delfi.lt sakė LNK atstovas spaudai Gediminas Malaškevičius.
TV3 atstovai aiškino, kad PBK kanalo duomenys yra pakankamai smulkiai išskaidyti ir esą neatspindi bendrų Lietuvos TV žiūrovų įpročių.

"Vienos priežasties nėra. Viena vertus, Vilniuje daugiau nelietuvių, kita vertus, Vilniuje gyvena daugiau palyginti aukštesnio išsilavinimo žmonių, kuriuos, galimas dalykas, lietuviškų kanalų lygis ne visada tenkina", - situaciją delfi.lt komentavo Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto Žurnalistikos instituto direktorius prof. Žygintas Pečiulis.


Šiame straipsnyje: BPKTVLNKTV

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių