Sunkiausio vyro drama sukrėtė Lietuvą

Šio vakaro LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo... Iki...„ - įspūdingi 302 kilogramus svėrusio šakiškio Rolando Onusaičio pokyčiai. Prieš pusantrų metų žmogumi kalnu praminto, tuomet dar 37-erių vyro liemens apimtis buvo du metrai ir 27 centimetrai. „Gyventi man liko ne daugiau nei metai. Parduosiu sielą, tik padėkite man“, - su ašaromis akyse pagalbos tuomet prašė Rolandas.

Be poilsio Rolandas galėjo nueiti vos keliolika metrų, ir tik padedamas dviejų, specialiai iš plieno pagamintų ramentų. Naktimis jis miegodavo sėdėdamas, kad neuždustų dėl antsvorio, mat jam nuolat trūko oro. Keturių vaikų tėvas savarankiškai galėjo tik išsiplauti galvą, nusiprausti viršutinę kūno dalį bei pavalgyti. Viską už Rolandą tuomet darydavo jo žmona. „Turiu ne keturis, o penkis vaikus, vienas jų – mano vyras", - tuomet pasakojo Rolando žmona.

Tąkart, sukrėsti Rolando istorijos vos per savaitę televizijos žiūrovai keturių vaikų tėvui paaukojo beveik 9 tūkstančius litų. Už šiuos pinigus Rolandui buvo nupirktas gyvybiškai svarbus žiedas skrandžio užveržimui ir skubiai suorganizuota operacija. Jei ne ji, vyras nebūtų išgyvenęs nė poros metų.

Šiandien, praėjus pusantrų metų nuo skrandžio užveržimo operacijos, Rolandas savo namų kieme svečius pasitinka savarankiškai stovėdamas, ir nesiremdamas į jokias lazdas. Jis atsikratė daugiau nei 80 kilogramų, o jo liemuo suplonėjo daugiau nei pusmetriu. Per metus, pagerėjus sveikatai vyras ne tik praplatino savo namus, pats sumūrijo naują krosnį, bet ir penktą kartą tapo tėvu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha cha cha

cha cha cha portretas
bet ir pislus strulis...

1mam

1mam portretas
o tu pavydi? Neturi nei vieno, nes nesugebi. Stiprios sveikatos tau Rolandai ir tavo graziai seimai

aisku tau

aisku tau portretas
2 debilui- o ko jam pavydeti kad per lasinius savo byr...kos nemato..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių