Suaugusieji Valentino dieną mieliau praleistų su savo augintiniu

Penktadalis suaugusiųjų Valentino dieną mieliau praleistų su savo naminiu augintiniu negu su gyvenimo draugu, tačiau prancūzai iki šiol labiau už kitus linkę į romantiką.

Tai rodo daugelyje šalių naujienų agentūros "Reuters" ir viešosios nuomonės tyrimo agentūros "Ipsos" atlikta apklausa.

23 šalyse apklausus 24 tūkst. žmonių paaiškėjo, kad vidutiniškai 21 proc. suaugusiųjų vasario 14 dieną labiau norėtų pabūti su savo naminiu augintiniu nei su partneriu. Tokią galimybę linkusių pasirinkti mažiausiai (tik 10 proc.) buvo tarp prancūzų.

Tačiau ši apklausa parodė, kad svarbiausi tokį pasirinkimą lemiantys veiksniai yra amžius ir pajamos, o ne tautybė. Tyrėjai nustatė, jog didesnį prieraišumą naminiams gyvūnams jaučia jaunesni ir mažiau uždirbantys žmonės.

Pasak "Ipsos" viceprezidento Johno Wrighto, 25 proc. iki 35 metų amžiaus žmonių Valentino dieną norėjo praleisti su augintiniu, o ne su partneriu. 35-54 metų amžiaus grupėje tokių buvo 18 procentų, o tarp 55 metų ir vyresnių - 14 procentų.

Vyrų ir moterų nuomonės dėl šio klausimo pasidalijo apylygiai.
Didesnį prieraišumą gyvūnams taip pat jaučia mažesnes pajamas gaunantys žmonės (24 proc.), palyginti su uždirbančiais vidutiniškai ar daugiau nei vidutiniškai (20 procentų).

"Stereotipus taip pat griauna faktas, jog troškimas iškeisti partnerį į gyvūną mažiau susijęs su lytimi nei amžiumi. Netgi panašu, kad būdami vyresnio amžiaus vis mažiau būsite linkę rinktis augintinį, o ne partnerį", - sakė J.Wrightas.

"Esama skirtumų tarp šalių, tačiau tai labiau asmeninis sprendimas, kurį (dažniau) priima jaunesni ir mažiau uždirbantys asmenys", - pridūrė jis.
Vertinant apklausos rezultatus įvairiose šalyse, paaiškėjo, kad Turkijoje esama daugiausiai (49 proc.) tokių, kurie mieliau pabūtų su savo gyvūnu, o ne su sutuoktiniu arba partneriu.

Nemažai tokių respondentų buvo Indijoje (41 proc.), Japonijoje (30 proc.), Kinijoje (29 proc.), Jungtinėse Valstijose (27 proc.) ir Australijoje (25 procentai).

Mažiausiai norinčių praleisti įsimylėjėlių dieną su augintiniais buvo Prancūzijoje (10 proc.), Meksikoje (11 proc.), taip pat Nyderlanduose ir Vengrijoje (po 12 procentų).


Šiame straipsnyje: Valentino diena

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių