Su pavasariu – vestuvių paroda

Pirmąją pavasario dieną naujuosiuose uostamiesčio „Manto namuose“ klaipėdiečiams bus pristatyta vestuvinės fotografijos paroda „Hera“. Ji - pirmoji pavasario šauklė ir kovo 18-21 dienomis ten pat veiksiančios didžiulės vestuvių parodos uvertiūra.

Fotoparodoje savo darbus išskleis Klaipėdos fotografai Adomas Tirkšliūnas, Žaneta Plekaitienė, Vaiva Jokužienė, Dovilė Čižaitė, Inga Padgurskytė, Egidijus Jankauskas, Filipas Butkinas, Viktorija Vaišvilaitė-Skirutienė ir svečias iš Vilniaus - Viktoras Morozovas.

Kol visuomenėje tebediskutuojama, kas yra vestuvių fotografija - amatas, verslas ar menas, jos parodos Lietuvoje dygsta kaip grybai po lietaus. Įdomiausia, kad jos vyksta ne įprastose parodų salėse, o prekybos ir kultūros renginių centruose, kur fotografijas pamato dar daugiau žmonių. Štai jau kone mėnesį klaipėdiečių ir vilniečių fotografų vestuvinės fotografijos puošia Klaipėdos žvejų rūmų fojė.

Kaip tvirtino parodos rengėjai iš VšĮ „Menų gatvė“, ekspozicija „Manto namuose“ bus kita, nauja ir įkvepianti. Joje žiūrovai turės galimybę išvysti ekspresyvias, jausmingas, nepakartojamas akimirkas iš gražiausios ir bene daugiausiai emocijų suteikiančios šventės - vestuvių. Parodos pavadinimas primena mitinę Herą - tikrą moteriškumo įsikūnijimą ir vedybinės ištikimybės simbolį.

Su fotografijų autoriais parodos lankytojai galės susipažinti kovo 1-ąją, pirmadienį, 18 val. per vernisažą. Fotografų darbai dalyvaus konkurse, kurio metu bus išrinkti patys geriausi, o nugalėtojai bus įvertinti ir apdovanoti vestuvių parodos organizatorių įsteigtais prizais. Fotoparoda „Hera“ „Manto namuose“ (Herkaus Manto g. 7 / M.Mažvydo al. 2) veiks iki kovo 21 d., ją bus galima apžiūrėti nuo 10 iki 21 val.

Fotoparoda - tik dalis didžiulės vestuvių parodos „Hera“, kurioje bus pristatyta daugybė dalykų, be kurių neįsivaizduojamos lietuviškos vestuvės - jų atributika, juvelyriniai dirbiniai, grožio, siuvimo, dekoravimo, vestuvinių suknelių ir kostiumų salonų, fotografų, muzikantų, maitinimo ir transporto, išskirtinių kelionių organizatorių paslaugos bei pačios įvairiausios erdvės santuokai.

Vestuvių parodą lydės vestuvinių filmų, tortų, floristikos, makiažo ir šukuosenų konkursai, vestuvinių drabužių pristatymai, vyks būsimiems jaunavedžiams skirti seminarai apie šios šventės planavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių