Su Klaipėda atsisveikins teatralų kūrybos vakarais

Susitikimu su aktoriumi Aleksandru Šimanskiu penktadienį prasidės kovą ir balandį penktadieniais vyksiantys Klaipėdos teatralų kūrybos vakarai.

Aštuonių renginių ciklą „Vieninteliai ir nepakartojami“ sumanė aktorius ir režisierius Sigutis Jačėnas (nuotraukoje). Anot jo, tai bus pokalbiai, skaitymai, padainavimai, fragmentai iš spektaklių, videoprisiminimai – žodžiu, susitikimai su uostamiesčio teatro asmenybėmis. Remdamasis jais S.Jačėnas tikisi parengti ir televizijos laidas.

„Šiuo metu intensyviai ruošiuosi šiam teatriniam pavasariniam projektui. Skirsiu jį atsisveikinimui su Klaipeda, nes rudeniop su žmona planuojame sugrįžti į Vilnių. Šešerius metus ieškojau čia vietos, darbo, siūliausi... Neprireikė mano paslaugų nei Dramos teatrui, nei Universitetui... Ką gi, yra, kaip yra... – apgailestavo S.Jačėnas. – O „Naktigonių“ nebeplanuoju...“

Taip pavadintą literatūrinio teatro ir muzikos šventę trejus pastaruosius metus iš eilės jis rengė Klaipedoje. Iš viso pajūryje – Palangoje ir Klaipėdoje – įvyko šeši „Naktigonių“ festivaliai.

S.Jačėnas (g. 1963 m. kovo 4 d. Kaune) – aktorius, režisierius, vienas iš „Keistuolių teatro“ įkūrėjų, VšĮ „Vieno aktoriaus teatras” steigėjas ir vadovas, kultūros projektų iniciatorius, skaitovas, dainų autorius ir atlikėjas, renginių scenarijų autorius, režisierius ir vedėjas, televizijos bei radijo laidų rengėjas, kompaktinių plokštelių kolekcijos „Lietuvos aktorių balsai“ sudarytojas, prodiuseris ir leidėjas.

Atvykęs iš Vilniaus ir apsigyvenęs uostamiestyje, nuo 2006 m. iki 2008 m. S.Jačėnas studijavo Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Režisūros katedros magistrantūroje, apsigynė teatro magistro laipsnį. 2006 m. Klaipėdos muzikiniame teatre jis režisavo P.Čaikovskio operą „Eugenijus Oneginas“. 2010 m. Klaipėdos renginių centro spektaklyje visai šeimai „Šokolado legenda“ (režisierė Rūta Bunikytė) vaidino pasakotoją. 2011 m. į Klaipėdos muzikinio teatro sceną sugrįžusiame J.Bocko miuzikle „Smuikininkas ant stogo“ (režisierius ir choreografas Janas Szurmiejus) sukūrė Rabio vaidmenį.

Jis taip pat buvo 2010-ųjų Lietuvos Vakarų krašto chorų šventės, skirtos Žalgirio mūšio pergalės 600-osioms metinėms, scenarijaus autorius, režisierius ir vedėjas, 2011 m. vykusio IV Lietuvos vaikų ir jaunimo chorų festivalio-konkurso „Mes Lietuvos vaikai“ baigiamojo šventinio koncerto Klaipėdos vasaros estradoje scenarijaus autorius ir režisierius. Nuo 2011-ųjų rudens – Klaipėdos miesto savivaldybės Kultūros ir meno tarybos narys.

Pernai S.Jačėnas prakalbo apie naujo – literatūrinio teatro Klaipėdoje gimimą, „Naktigonių“ festivalyje pristatė tris jo paties režisuotų pjesių skaitymus su Klaipėdos aktoriais. O šiemet savo ateities su uostamiesčiu jis jau nebesieja.

Artimiausi ciklo „Vieninteliai ir nepakartojami“ renginiai

Kovo 2 d. – aktoriaus Aleksandro Šimanskio kūrybos vakaras. Dalyvaus aktorė Jūratė Jankauskaitė.

Kovo 9 d. – aktorės Nijolės Sabulytės kūrybos vakaras.

Kovo 16 d. - aktoriaus Vytauto Paukštės kūrybos vakaras.

Kovo 23 d. – aktoriaus Dariaus Meškausko kūrybos vakaras.

Renginiai vyks Klaipėdos apskrities I.Simonaitytės viešosios bibliotekos (Herkaus Manto g. 25) Gerlacho palėpėje. Pradžia – 17 val. Įėjimas – nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

linas

linas portretas
gaila...

Vida

Vida portretas
Liūdna...kad profesionalai negali surasti darbų. Su artėjančiu gimtadieniu, Sigitai! Sėkmės ir vilties!

Ieva

Ieva portretas
Dar veliavele pamojuosim atsisveikinant:)
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių