Studentas muziejuje savo paveikslą pakabino pats

Pirmuosius žingsnius meno pasaulyje žengiantis studentas nusprendė paskubinti šį procesą ir Lenkijos Nacionaliniame muziejuje pats pakabino savo darbą.

Andrzejus Sobiepanas teigia, kad jį įkvėpė gatvės menininkas Banksy, kuris panašius pokštus 2005 metais iškrėtė keliose Niujorko galerijose, praneša BBC.

A. Sobiepanas televizijos kanalui TVN24 teigė negalėjęs „laukti 30 ar 40 metų“, kad jo darbas atsidurtų galerijos ekspozicijoje.

Jo sukurtas paveikslas muziejaus ekspozicijoje niekieno nepastebėtas kabėjo tris dienas, dabar jis perkeltas į muziejaus kavinę.

A. Sobiepanas teigė tikįs, kad šis jo pokštas paskatins galerijas daugiau parodų erdvių skirti jauniesiems menininkams.

„Nusprendžiau, kad nelauksiu 30 ar 40 metų, kad mano darbas atsidurtų tokioje vietoje kaip ši. Noriu turėti iš to naudos čia ir dabar“, – kalbėjo jaunasis menininkas.

Vroclave esančio muziejaus direktorius Mariuszas Hermansdorferis pripažino, kad būta kelių saugumo pažeidimų, tačiau jis įžvelgė ir linksmąją šio incidento pusę, teigdamas, kad studento veiksmai buvo „šmaikštus meninis hepeningas“.

„Tai parodė, kad jaunoji menininkų karta, kitaip ne jų pirmtakai, nori matyti savo darbus muziejuose“, – pridūrė jis.

Žalios ir baltos spalvų studento darbas, kuriame panaudota ir kiaulės oda, vaizduoja krentantį akacijos lapą. Jis bus parduotas labdaros aukcione.


Šiame straipsnyje: paveikslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių